Build 2015: Смартфонът става РС под Windows 10

Джо Белфиоре показа как Continuum превръща смартфона в пълноценен компютър под Windows 10

Джо Белфиоре показа как Continuum превръща смартфона в пълноценен компютър под Windows 10

Microsoft показа на започналата днес конференция Build 2015 технология, която превръща смартфона в пълноценен компютър под управление на Windows 10.

Функцията Continuum ще бъде вградена в Windows 10 за смартфони и е нагледен пример за това, че платформата може да работи успешно на устройства с различни формати. Вицепрезидентът на Microsoft Джо Белфиоре показа как смартфон, свързан към монитор, клавиатура и мишка, работи като персонален компютър.

Въпреки, че интерфейсът на големия екран, включен към смартфота, не е точно същият както на таблет или десктоп с Windows 10, приложения като PowerPoint работят по обичайния начин.

За да направите, например, PowerPoint презентация с 5-инчов смартфон под Windows 10, е достатъчно да го свържете към по-голям екран през HDMI интерфейс, за да получите всички инструменти и удобства на компютъра.

Коментари по темата: „Build 2015: Смартфонът става РС под Windows 10”

добавете коментар...

  1. Мда

    “За да направите, например, PowerPoint презентация с 5-инчов смартфон под Windows 10, е достатъчно да го свържете към по-голям екран през HDMI интерфейс, за да получите всички инструменти и удобства на компютъра.”
    – Абеее не е точно така… има известни ключови разлики – най вече в удобстовото и производителността и всичко останало.. ама както и да е. 🙂

  2. Шимо

    Като пуснеш турбото на котлона, отлита ли?

  3. (c:

    Шимо, Стокхолмският синдром те друса яко, виждам 😀

  4. Saevar

    Шимо само да попитам за справка аз към коя графа попадам имам 3 лицензирани Windows-a, 3 компютъра с Intel, един 6 ядрен AMD с турбо опция на 4,1GHz на който имам главно Linux дистро и 7 виртуални машини който ми е домашния тест лаб и предимно ползвам Linux, та аз към бедните ли спадам по твоята скала или как че не ми е ясно много 🙂

  5. Шимо

    Та Убунту, Линукс производни и процесори АМД са за по-бедните.

  6. Шимо

    В къщи компа е с лицензиран Windows 7 от 2010 и е единствена инсталация до сега. При инсталиран 30гб софтуер, две деца с техните игри.

  7. :)

    Шимо, малко е гадно да не се налага да пиратстваш операционната нали?

  8. Saevar

    Шимо ти напраУ утепа рибата уе хахахаха

  9. Шимо

    Убунту и производни е за бедните.

  10. Saevar

    да добавя: Ubunbu бяха първите които пуснаха Gnome 3 интерфейс после Microsoft копнаха идеята и пуснаха метро плочковия което си е същото на външен вид като идея

  11. Dark Avenger

    Айде стига с тва прехвалено Ubuntu.

  12. Наглеци

    Хехе, Microsoft крадат идеи за пореден път 🙂 Тази идея Ubuntu я показаха още преди две години: http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Edge

Коментар