TomTom Bandit – снима видео в пика на сърдечния пулс

Bandit може да се ползва в тандем със спортния часовник TomTom Runner и да снима в пика на сърдечния пулс

Bandit може да се ползва в тандем със спортния часовник TomTom Runner и да снима в пика на сърдечния пулс

Нова екшън камера на компанията TomTom, известна с устройствата за навигация, ще конкурира решенията на лидера на този пазар GoPro. Моделът TomTom Bandit с цена 300 британски лири вече е достъпен за поръчки от онлайн магазина на производителя.

Bandit използва датчик за движение и модул GPS за определяне на действията на потребителя и времето на снимане. В процеса на снимки автоматично се добавят етикети, указващи скоростта, надморската височина и претоварването. Етикетите могат да се поставят и ръчно.

Видеокамерата може да се ползва в тандем със спортния часовник TomTom Runner с цел снимане в пика на сърдечния пулс. Banduit е оборудвана с 16MP CCD сензор и широкоъгълен обектив. Камерата остава работоспособна под вода на дълбочина до 50 метра, като в този случай се нуждае от допълнителен капак за обектива.

Потребителят на Bandit може да споделя видео клипове чрез разклащане на смартфона

Потребителят на Bandit може да споделя видео клипове чрез разклащане на смартфона

TomTom Bandit поддържа запис на видео с широк диапазон резолюции: 1080p/30fps (кадъра в секунда), 1080p/60fps, 720p/60fps, 720p/120fps, 4K/15fps и 2,7K/30fps. Предвидени са също забавен и ускорен режим на снимане, както и режим на фотографиране с резолюция до 16MP.

Камерата има модули Bluetooth Smart и Wi-Fi, акселерометър, датчик за налягане и жироскоп. Модул Batt-Stick, свързван към порта USB 3.0, добавя батерия с капацитет 1900 мАч и четец на карти памет microSD. Батерията обезпечава до три часа работа на камерата в режим на запис на Full HD видео.

TomTom Bandit идва с вграден медиен център за редактиране на съдържание. С помощта на приложение-компаньон, потребителят може да създава видео клипове и да ги споделя с приятели в рамките на няколко минути чрез разклащане на смартфона. В момента приложението е достъпно само за iOS устройства, но скоро се очаква и версия за Android.

Коментар