Телeрик улесни създаването на мобилни приложения

Разработчици и бизнес потребители могат да създават мобилни приложения писане на допълнителен код, благодарение на Telerik Platform

Разработчици и бизнес потребители могат да създават мобилни приложения писане на допълнителен код, благодарение на Telerik Platform

Телерик пуска на пазара корпоративна версия на платформата за разработка Telerik Platform, която позволява създаване на мобилни приложения с минимално писане на допълнителен код. Telerik Platform предоставя също мобилен бекенд като услуга (mBaaS) за улеснена интеграция и синхронизация на данните, както и решение за разработка на „нейтив” приложения с JavaScript, които работят еднакво добре на всяка платформа.

Новите компоненти в Telerik Platform са Screen Builder, AppManager LiveSync и Analytics. Първият от тях, Screen Builder, позволява на разработчици и бизнес потребители с технически профил заедно да създават мобилни приложения. Независимо от техническите им умения, потребителите могат да създават и конфигурират екрани, като използват набор от предварително дефинирани шаблони, както и да достъпват корпоративни данни без да пишат допълнителен код. Решението позволява още бърза разработка на функционални хибридни и „нейтив” мобилни приложения.

AppManager LiveSync дава възможност на компаниите в реално време да добавят нови функционалности и пускат обновени версии, без да минават през цялостния процес на одобрение на приложенията в онлайн магазина. Този компонент работи с приложения, създадени за iOS, Google Play и Windows Store.

Компонентът Analytics позволява анализ на потребителското поведение в реално време и директна интеграция на получената обратна връзка в процеса на разработка. Като предоставя персонализирани доклади и информационни табла (dashboards), решението осигурява достъп до нужната на ИТ мениджърите информация в удобно за тях време и формат.

В новата версия на Telerik Platform софтуерната компания разширява функционалностите за мобилен бекенд като услуга (mBaaS), като добавя възможност за офлайн синхронизация. След придобиване на Телерик от Progress, компанията стратегически интегрира Progress DataDirect и Telerik Platform. Очаква се до края на годината платформата да разполага с над 20 конектора на данни към корпоративни системи като MS SQL, MySQL, Oracle DB, Postgre SQL, JDBC, SAP HANA, OData for SAP, Salesforce и др.

От пускането на Telerik Platform на пазара през 2014 г. досега над 65 хиляди разработчици по целия свят са създали над 20 хиляди приложения с платформата, посочиха от Телерик (Telerik, a Progress Company след вливането в американската компания).

Коментари по темата: „Телeрик улесни създаването на мобилни приложения”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Също факти от историята на Microsoft и неговите партнери.
    Колко много ядове създаде на толкова много компании и банки за толкова много години.

    Програми и приложения, които за да работят им трябва IE6 / Internet Explorer 6.0 /
    ActiveX, MFC, Visual Basic и др

    Сега Microsoft и партньори се борят да пробият в мобилния пазар и уеб. Като вграждат и обвързват с безперспективни фирмени технологии и хакове.

  2. manager

    Иване какво точно те дразни, че не са Apple позлатен партньор или Google, Oracle? трябва да се радваш, че бг фирма прави нещо за света!

  3. Пешо

    Напълно прав е Иван какво да се очаква от един позлатен или платинен парньор на Майкрософт.

    Като един малък пример – това е пълно безобразие да се ползуват ASP.NET и Silverlight
    и да не говорим за още и още MS тулове, MS фреймуърци и .NET / дот нетъджийски /

    Определено има и други платформи, които си заслужават повече внимание и hands-on.

  4. Росен

    Иване, кое точно е платена технология от Майкрософт, че не ми стана много ясно? Би ли пояснил? Линкове? Благодаря предварително.

  5. Иван

    Това са все на Майкрософт платени технологии 🙂
    Какво друго да очакваме от един MS позлатен партнер.

Коментар