Street Bumps ще алармира за дупки по пътя

Приложението Street Bumps скоро ще се сдобие с функция за предупреждение срещу дупки

Мобилното приложение Street Bumps скоро ще се сдобие с функция за предупреждение срещу дупки по пътя

Българско мобилно приложение Street Bumps може да помогне на шофьорите по целия свят. Проектът разчита на доброволци, които събират данни за състоянието на пътищата, докато карат.

Софтуерът, разработен от Петко Танков, обобщава данните за всички потребители в реално време. Приложението вече е налично в Apple AppStore, като се предвижда и версия за Android.

Как работи Street Bumps? Просто отваряте приложението, натискате „Start Trip” и сложната система, която засича дупките, ще свърши всичко останало чрез вградените в телефона жироскоп, акселерометър и други датчици и функции.

От менюто „Настройки” всеки потребител може да зададе желаните параметри и да регулира чувствителността на сензорите, за да избегне засичане на по-леките неравности.

Също така потребителят може да проследи всяко свое пътуване и да получи информация за изминато разстояние, скорост, времетраене и брой дупки, които е открил. Погрешно записаните „дупки” се игнорират от умния софтуер, който обработва данните.

Приложението работи и във фонов режим, което означава, че докато карате, можете просто да стартирате приложението и да си пуснете музика от телефона.

Разработчикът планира да добави няколко интересни екстри в следващите версии на приложението. Така например, системата следи координатите на регистрираните дупки и когато някой мине през същото място, без да регистрира неравност на пътя, дупката ще бъде заличена. По този начин приложението ще следи дали съответните институции си вършат работата.

Ще бъде добавена също така функция за предупреждение срещу дупки. Ако някой е регистрирал някъде дупка, за която не знаете, че съществува, то приложението ще ви изпрати сигнализация да внимавате за приближаваща опасност.

Предвижда се и добавяне на списък с институции от целия свят, на който потребителите могат да изпращат информация за дупките по пътищата.

В момента Street Bumps е достъпно за сваляне както безплатно, така и като платена версия за iOS устройства (iPhone и iPad) с цена от 0,99 евро. Очаква се скоро и версия на приложението за Android.

Даунлоуд: Street Bumps Free (безплатна); Street Bumps (платена)

Коментари по темата: „Street Bumps ще алармира за дупки по пътя”

добавете коментар...

  1. Борис

    Хехе идеята е супер!

  2. NIZ

    Да разбирам, че трябва да минаваме през дупките от сега нататък за да могат да се регистрират ? 🙂

Коментар