Жените са 42% от персонала на Samsung

Въпреки значителното си присъствие в Samsung, жените трудно се издигат до ръководни позиции

Въпреки значителното си присъствие в Samsung, жените трудно се издигат до ръководни позиции

Около 42% от работещите на щат в Samsung към края на 2014 г. са жени, предаде агенция Yonhap News, позовавайки се на данни от компанията.

Броят на жените в Samsung е нараснал с два процента през последната година. През 2013 г. те са съставляли около 40% от служителите на корейския гигант, а година по-рано са били 39%.

Прави впечатление, че процентът на жените в офисите на Samsung в чужбина е по-голям, отколкото в Южна Корея – 49% спрямо 26,9%. Тези данни отразяват силното влияние на конфуцианството в азиатската страна, съгласно което мъжете имат по-голяма тежест и значение, отколкото жените.

Въпреки значителното си присъствие в Samsung, жените трудно се издигат до ръководни позиции. Компанията все още трябва да вложи доста усилия за уеднаквяване на правата на мъжете и жените в управлението на компанията.

Като цяло, през 2014 г. персоналът на Samsung възлиза на 319 208 души. Около една трета от тях (31,1%) работят в Южна Корея – родината на най-големия производител на мобилни телефони и телевизори в света.

Коментари по темата: „Жените са 42% от персонала на Samsung”

добавете коментар...

  1. Уруд

    До Програмист :

    Много си прав !!!!!!!!! евала

  2. Балканец

    Eйййй, диво племе. Откъде сте излезли бе?

  3. Уруд

    Мръсни коври … добре че имат цици иначе ке умрат от глад 😀

  4. Пол

    Увлякъл си се нещо програмисте. Жените дса различни както и мъжете

  5. Програмист

    Жените все ги слагат началници да вземат лесни пари без мозък. Не съм видял жена кофражистка или зидарка или монтьорка или да програмира процесори или някакъв софтуер или най-лесното поне да запоява. Жените са царе на лесните пари и са ниско образовани и тъпи и некадърни лекета без грам съвест и отговорност. Пълен сбиращин. Освен да джобят на мъжете честно заработените пари за друго не ги бива.

Коментар