Телерик обучи 1400 ученици за една година

Над една трета от учениците в Академията на Телерик са деца на възраст от 10 до 13 г.

Академията на Телерик приема всяка година стотици деца от цялата страна за обучение по програмиране

Над 1400 ученици са участвали в обученията по програмиране на „Академията на Телерик” през учебната 2014-2015 г., съобщиха от компанията, която е собственост на американската Progreess.

Учениците са придобили практически умения по разработка на игри, мобилни и уеб приложения и са научили най-важните алгоритми в програмирането. Над една трета от тях са деца на възраст от 10 до 13 г. и посещават школите на „Детската академия на Телерик” в София и в още 12 града в страната.

„Все повече се убеждаваме, че програмирането трябва да бъде едно от основните умения, което децата усвояват още от началното училище. Както всички чужди езици – френски, испански, немски – и програмирането е ключов език днес, а дори и с още по-широко приложение в бизнеса”, коментира Васил Терзиев, съосновател на Телерик и главен директор „Иновации” в Progress.

През октомври 2014 г. в „Детската академия на Телерик” са били приети над 400 деца в 19 школи в България. В рамките на обучението те са изучавали основите на алгоритмичното програмиране, участвали са в пет тренировъчни състезания по информатика и са се научили да създават несложни компютърни игри с HTML, CSS и JavaScript.

Над 50% от учениците, класирани в Националната ранглиста на състезателите по информатика в групите D и E за учебната 2014-2015 г., са се обучавали в „Детската академия на Телерик”, уточниха от компанията.

Около 350 ученици на възраст от 14 до 19 г. са посетили курсовете на „Училищната академия на Телерик” – програма за обучение по разработка на игри, мобилни и уеб приложения – през настоящата учебна година. Допълнително над 490 участници са се включили в тях онлайн.

Безплатните обучения на „Алго академията на Телерик”, която подготвя ученици за Националната олимпиада по информатика, са посетени от над 200 ученици от цялата страна. Традиционно редовни участници в „алго” академията са шампионите на България от националните и международни състезания по информатика.

Коментар