AMD FirePro сбъдва виртуалната реалност в клас

Приложението за виртуална реалност zSpace for Education разчита на карти AMD FirePro W5170M

Приложението за виртуална реалност zSpace for Education разчита на карти AMD FirePro W5170M

Образователните програми могат да се възползват от решение за виртуална реалност на компанията zSpace, базирано на професионални графични карти на AMD, съобщиха от разработчика на процесори. В частност, приложението zSpace for Education разчита на карти AMD FirePro W5170M.

За разлика от други VR решения, използваната от zSpace професионална графика на AMD позволява взаимодействие и работа в група чрез прецизен „стилус” за естествен достъп до виртуалните изживявания. Към това се добавя и следящ движенията на главата компютърен дисплей в иновативен дизайн „всичко в едно”.

Компютърен дисплей в дизайн „всичко в едно” следи движенията на главата

Компютърен дисплей в дизайн „всичко в едно” следи движенията на главата

zSpace for Education има лесен за използване интерфейс, естествен за възприемане и интуитивен. Решението се възползва и от технологията AMD LiquidVR, за да направи VR изживяванията колкото се може по-реалистични.

Приложението дава възможност на учениците „да учат, докато правят” в една виртуална среда, където лесно могат да се поправят грешките и да се извършват промени, без да се използват други материални консумативи и без да има нужда от почистване.

zSpace for Education включва също цялостна и разширена библиотека от заглавия и приложения, която може да бъде включена в основната учебна програма и да се използва от различните класове на всички нива.

Така например, учениците могат да извършват дисекция на жаба, дори и на човек, в часа по съответната наука. Или пък могат да построят „куадкоптер”, без да се интересуват от стойността на частите или безопасността, в рамките на 45-минутния учебен час.

zSpace показва новото си решение с професионална графика AMD FirePro W5170M на провеждането в момента изложение ISTE 2015 във Филаделфия, САЩ.

Коментар