Foxconn ще връща Nokia на пазара за смартфони

Тайванският производител Foxconn очаква поръчки от Nokia за производство на смартфони

Тайванският производител Foxconn очаква поръчки от Nokia за производство на смартфони

Плановете на Nokia да се завърне на пазара за мобилни телефони, след като изтече споразумението й с Microsoft,  вече са известни. Според последни информации, компанията ще разчита на партньорство с Foxconn, най-големия производител на ИТ продукти по поръчка от големите марки.

Договорът на Nokia с Microsoft изтича през 2016 г. Наскоро шефът на Nokia Раджив Сури заяви, че финландската компания ще започне да разработва и пуска мобилни телефони след този срок, като лицензира своята търговска марка.

Таблетът Nokia N1, например, е създаден именно по този начин. Устройството е разработено съвместно със специалисти на компанията Foxconn, която притежава и правата да използва финландската марка. Според публикация в NokiaPowerUser.com, тайванският производител ще остане партньор на Nokia и в разработката и производството на смартфони.

Очевидно, става въпрос за устройства, разработени от Nokia и произвеждани от Foxconn, тъй като Nokia вече няма собствени предприятия. Смартфоните, по всяка вероятност – бюджетни модели, ще се появят първоначално в Китай, Индия и някои европейски страни.

Коментари по темата: „Foxconn ще връща Nokia на пазара за смартфони”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Nokia forever

Коментар