Janus One – опростен телефон, издържа 3 месеца в стендбай

Janus One - 1

Janus One е стилен, опростен телефон за разговори и обмен на SMS-и в мобилни GSM мрежи

Обикновен мобилен телефон може да издържи в режим на изчакване (стендбай) цели три месеца. Това е моделът Janus One, който набира средства в платформата за споделено финансиране Kickstarter.

Дългото време за автономна работа се постига не за сметка на батерия с невиждан досега капацитет (тя е само 1500 мАч), а чрез премахване на най-лакомите за енергия модули и функции, като се започне от големия дисплей и отворената операционна система.

janus one - 3

Janus One има размери на кредитна карта и може да съхранява до 500 контакта

В крайна сметка се получава устройство с размерите на банкова карта, което предлага базови телефонни възможности плюс спортни функции. Подобен телефон обаче не е подходящ за ползване на социални мрежи, подчертават разработчиците от GT Star.

Купувачите на Janus One ще могат да звънят и обменят SMS-и в мрежи GSM, а интерфейсът Lightning и двата microUSB порта ще позволят свързване на смартфони към Janus One. Устройството може дори изпълнява ролята на безжична гарнитура, благодарение на вградения модул Bluetooth 3.0.

janus one - 2

Едно от предимствата на Janus One е негова здравина – устройството издържа на удари и вода

Телефонната книга на Janus Oneя съхранява до 500 контакта, а цялата информация се показва на двустранен OLED екран с диагонал 1,68 инча. Предвиден е само един слот за SIM карти в micro формат.

Наличен е също вграден акселерометър, който поддържа работата на крачкомер, а клавиатурата е с подсветка. Janus One има размери 99x57x5,5 мм, устойчив е на удари и вода. Разработчикът иска за един брой от своето устройство 69 долара.

Коментар