iOS устройствата застигнаха Windows компютрите

Към края на юни 2015 г. годишните продажби на iOS устройства достигнаха нивото на Windows компютрите

Към края на юни 2015 г. годишните продажби на iOS устройства достигнаха нивото на Windows компютрите

Устройствата под управление на епълската платформа iOS, вк. смартфони, таблети и плейъри, вече са изравняват по продажби с компютрите на база Windows, сочат пазарните анализи.

По данни на Gartner, Apple и агенция a16z, от 2008 г. досега продажбите на Windows РС се колебаят на ниво 300 млн. броя годишно. Към юни 2015 г. това ниво достигнаха и iOS устройствата.

Но докато компютърният пазар напоследък е в низходяща тенденция, то продажбите на iPhone – основния iOS продукт – уверено нарастват. На фона на спад при iPad и iPod, ръстът на iOS устройствата се дължи изцяло на смартфона.

В последните четири тримесечия Аpple а е продала над 222 млн. броя iPhone, а през януари тази година корпорацията отбеляза продажбата на милиардното iOS устройство.

Анализаторите припомнят, че Android джаджите отдавна изпревариха Windows компютрите по обем на продажбите – това се случи още през март 2012 г.

Като се има предвид нарастващата популярност на iPhone, победният марш на iOS е лесно прогнозируем. През миналото тримесечие Apple продаде 47,5 млн. смартфона, бележейки ръст от 35%.

Възможностите за ръст на iPhone все още са достатъчно големи, тъй като само 27% от сегашните потребители на смартфони ползват последните айфон модели, заяви наскоро главният изпълнителен директор на Apple – Тим Кук.

Коментари по темата: „iOS устройствата застигнаха Windows компютрите”

добавете коментар...

  1. Август

    Сравняват iOS устроиства с компютри, за да покажат, че Майкрософт не е никакъв монополист вече на пазар на изчислителна техника.
    Дори е доста слаб играч.

  2. глупости някакви

    Е И ?
    Ние с бозите да ходим да се гръмнем ли?

  3. Юли

    Моля някой да обясни защо в статията се сравняват продажбите на телефони+таблети+плеъри с продажбите на компютри.
    Може би в смисъл на продажби на относителна бройка на един вид техника с друг…

Коментар