Мтел с нов CEO на компанията майка

Алехандро Платер оглави Telekom Austria Group, като запази и позицията на главен директор оператор

Алехандро Платер оглави Telekom Austria Group, като запази и позицията на главен директор Операции

Алехандро Платер е новият главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group (TAG) – компанията, в чийто състав е българският оператор Мтел. Платер бе избран на среща на надзорния съвет на TAG по предложение на двата мажоритарни собственика – Amеrica Mоvil и Osterreichische Bundes- und Industriebeteiligungen GmbH (OBIB).

Освен новата си длъжност Алехандро Платер ще запази и досегашната си позиция на главен директор „Операции” в TAG. Зигфрид Майрхофер остава главен директор „Финанси” на компанията.

„През следващите месеци ще се опитаме да насърчим взаимодействието в рамките на групата с America Movil. Ще съсредоточим всичките си усилия върху този пазар, за да продължим тенденцията на положително развитие, която се усеща през последните месеци”, заяви Платер.

Новият CEO има богат професионален опит в сектора на телекомуникациите. През 1997 г. той заема длъжността директор „Продажби” за Аржентина в Ericsson. През 2004 г. се премества в Стокхолм и става директор „Продажби” за Северна и Южна Америка в компанията.

Две години по-късно Платер заема длъжността на директор „Продажби” за Мексико, а от 2007 г. става и вицепрезидент и мениджър „Големи клиенти” в Ericsson. От 5-и март 2015 г. Платер e назначен за главен директор „Операции” в TAG.

Коментар