Windows 10 може да забави интернет днес

Милиони потребители ще обновят днес своите Windows системи до версия 10, очаква се неимоверно натоварване на интернет

Милиони потребители ще обновят днес своите Windows системи до версия 10, очаква се неимоверно натоварване на интернет

Настъпи дългоочакваният ден за потребителите на Windows – днес излиза новата версия 10 на операционната система. Обновлението вече се разпространява през интернет до милиони потребители и може да причини претоварване на мрежовото оборудване и каналите за връзка.

Microsoft е резервирала канал с ширина 40 терабайта в секунда (TB/s) във всички големи мрежи за доставка на съдържание (CDN), за да подсигури безпроблемното доставяне на обновленията.

Вчера, 28 юли, натоварването на този канал превиши 10TB/s и в момента продължава да нараства, тъй като в мрежата за разпространение на Windows 10 се добавят нови региони.

За сравнение, подобни анонси от страна на Apple създават пиково натоварване от 8TB/s. Като се има предвид високата популярност на Windows и възможността за безплатен ъпгрейд от версии 7 и 8.1, натоварването, свързано с Windows 10, може да повлияе на работата на интернет.

Очаква се натоварването през цялата седмица да бъде много високо, а броят на свалянията на Windows 10 да превиши всички следващи анонси, въпреки че Microsoft планира да достави новата ОС на над 1 милиард компютъра за три години.

Потребителите може да се натъкнат на забавяне в скоростта на достъп и зареждане от мрежата. Глобален срив на интернет, разбира се, няма да се случи, но всички рекорди за интерет-трафик ще бъдат подобрени.

Коментари по темата: „Windows 10 може да забави интернет днес”

добавете коментар...

  1. Bann

    Сис Админе,
    а да си чувал за препинателни знаци, малки и големи букви?

  2. Saevar

    уау немога да си и помисля да препоръчам десятката, сис админ съм на уин и линукс както и сертифициран уин спец но мога честно да кажа че това е голяма простотия разликата между 8 и 10 е много малка а това че хората като чуят нещо че е ново и хоп това е яко трябва да се пробва … ползвам уин 10 от 5 месеца (tech preview на вирт машина) и мога да потвърдя че нищо неизпускате ….
    Наздраве

Коментар