Windows 10 дойде с опция за платени игри

Microsoft въведе опция за абонаментна такса за колекцията от игри Solitaire Collection

Microsoft въведе опция за абонаментна такса за колекцията от игри Solitaire Collection

Новата операционна система Windows 10 дойде с възможност за ползване на платени приложения. Microsoft въведе опция за абонаментна такса за колекцията от игри Solitaire Collection, която е вградена в Windows 10.

На потребителите се предлага да плащат по $1,49 на месец, за да бъдат изключени рекламите в игрите, доставяни в комплекта на Windows 10. Може да се играе и безплатно, но в този случай при всяко пускане на игра, потребителят ще вижда реклама и предложение да си купи Premium версия на приложението.

Предвидена е също възможност за плащане наведнъж на абонамент за цяла година, който струва $9,99. Освен че няма да виждат реклама, платените потребители ще получат допълнителни бонуси в игрите, обещава Microsoft.

Solitaire Collection отпадна от Windows с излизане на версия 8 и беше преместена в магазина Windows Store, откъдето всеки може да я свали и да играе безплатно в присъствието на банер за покупка на Premium версията.

В Windows 10 обаче колекцията от игри на карти отново е част от операционната система. Освен това са вградени Sapper и Candy Crush Saga от разработчика King.

Операционната система Windows 10 излезе вчера на пазара по целия свят. Потребителите на легални копия на Windows 7 и Windows 8 могат да обновят системите си напълно безплатно в продължение на една година.

Коментари по темата: „Windows 10 дойде с опция за платени игри”

добавете коментар...

  1. Вин

    Това е някакакъв хибрид между 95 ,7 и 8.1 не ми харесва.

  2. Ханс

    Е то за това накрая ще се окаже “безплатен” тоз Windows,

  3. Българин

    А как можем да си купим рекламно място в Windows? В Windows 95 имаше виц, че са започнали да продават рекламни места на синия екран, който се показваше по няколко пъти на ден.

  4. Мартин

    пффффффхахахахахахаахаххахахахахахаха 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Коментар