Chrome ще „яде” по-малко памет в бъдеще

Новата функция вече присъства в тестова версия на Chrome за разработчици и се нарича Tab Discarding

Новата функция за изключване на табове – Tab Discarding – вече присъства в тестова версия на Chrome за разработчици

Макар и най-популярен, браузърът Chrome не е съвършен. Колкото повече табове отваряте, толкова повече памет изяжда приложението и работата в един момент може да стане некомфортна.

Ето защо Google предприема мерки, които може да минимизират този ефект. Бъдещите версии на Chrome ще изключват някои табове, когато не достига оперативна памет, съобщи TheNextWeb.com.

Всъщност, не става въпрос за затваряне на безинтересните табове – потребителят ще продължи да ги вижда на панела с отворени табове. Но когато преминете към изключен таб, информацията в него ще се зарежда отново.

Новата функция вече присъства в тестова версия на Chrome за разработчици и се нарича Tab Discarding. Единствено остава неясно по какъв алгоритъм браузърът ще решава кой таб е най-безинтересен, за да го изключи.

Коментари по темата: „Chrome ще „яде” по-малко памет в бъдеще”

добавете коментар...

  1. Гого

    То всеки браузър слага всичко което се отваря в него, като кеш на диска. Това е заложено в технологията т.е. когато се отваря една страница тя първо се тегли локално при клиента, след това се изпълняват всички скриптове върху обектите в страницата и тогава се изобразява от браузъра. В Chrome използват това, като javascript engine – “https://code.google.com/p/v8/”. Да го кажем така, че от браузърите с графична среда е с най-бързата javascript engine.

  2. Стойков

    До ФФ: Проблема с харда въобще не е проблем. Той слага много неща по харда, защо web developer-ите не си оптимизират сайтовете и той се опитва да компенсира това.

    До Киро: По какъв критерий реши, че е най-смотания? За всеки един браузър мога да извадя една камара аргументи, че са по-зле. Не казвам, че е перфектен и той си има своите недостатъци (като липсата на smooth scroling), но все още си остава браузъра с най-бърз Javascript engine.

  3. Киро

    Този браузер е най-големия боклук от всички

  4. ФФ

    Не виждам как това ще реши проблема с гига байти писане в кеш по хардиска – то не е само RAM паметта проблем.

Коментар