Apple ще става виртуален мобилен оператор

Apple планира да стане виртуален мобилен оператор (Mobile Virtual Network Operator — MVNO). Компанията вече преговаря с мрежови оператори и тества новата си услуга на територията на САЩ, съобщи BusinessInsider.com, позовавайки се на осведомени източници.

Освен с американски оператори Apple преговаря и с телекоми в Европа, за да доставя новите си услуги и на потребителите на Стария континент.

Абонатите на виртуалния оператор Apple ще плащат месечните си такси директно на компанията вместо на мрежовите оператори. Това ще бъдат такси за предаване на данни, разговори и SMS съобщения.

Apple ще доставя целия спектър от услуги, които абонатите обикновено ползват от своите оператори. Чрез специална SIM карта, мобилните устройства на Apple ще се превключват от един към друг оператор с цел ползване на по-качествени услуги.

Плановете на Apple са амбициозни. Компанията иска да заеме подобаващо място на телеком пазара. Предполага се, че пълното разгръщане на новите услуги на Apple ще отнеме около пет години. Информацията не е потвърдена официално от Купертино.

Коментари по темата: „Apple ще става виртуален мобилен оператор”

добавете коментар...

  1. Petrov

    Ако продължават с тази ценова политика не вярвам да се наложат в Европа, освен в Англия. Най-добре са си в САЩ и там да карат.

Коментар