LibreOffice 5.0 – достъпен за Windows, Mac и Linux

Офис пакетът с отворен код LibreOffice 5.0 предлага по-изчистен дизайн и подобрена функциноалност

Офис пакетът с отворен код LibreOffice 5.0 предлага по-изчистен дизайн и подобрена функционалност

От днес е достъпна за сваляне нова версия на популярния офис пакет с отворен код LibreOffice 5.0, съобщи разработчикът The Document Foundation.

LibreOffice 5.0 стъпва на успеха на фамилията продукти 4.x, които се ползват от над 80 млн. потребители по целия свят, вкл. големи организации в Европа и Южна Америка.

Новата версия идва със значителни подобрения в потребителския интерфейс, по-оптимално управление на екранното пространство и по-изчистен дизайн.

В допълнение, LibreOffice 5.0 предлага по-добро взаимодействие с пакети като Microsoft Office и Apple iWork, благодарение на нови и усъвършенствани филтри за управление на нестандартни формати.

Разработчикът съобщава за подобрения във всеки модул на пакета и добавена поддръжка на 64-битови Windows системи – Vista и следващи версии.

Не на последно място, LibreOffice 5.0 работи по-стабилно, благодарение на многото тестове за откриване на потенциални сривове и бъгове при работа с документи.

LibreOffice 5.0  е достъпен за сваляне за трите най-популярни десктоп платформи – Windows, Mac OS X и Linux. Пакетът се разпространява напълно безплатно.

Даунлоуд: LibreOffice 5.0

Коментари по темата: „LibreOffice 5.0 – достъпен за Windows, Mac и Linux”

добавете коментар...

  1. Пиван

    Dedo, голема и тъпа курвичка си!

    Как така си учуден, че отворения код струва пари както и труда струва пари.

    Това което е пуснато безплатно някой друг е платил пари, за да бъде сътворено.

    Само Linux ядрото се оценява на милиарди долари и се разработва и поддържа от хора които са на заплати във големи компании, консорциуми и фондации.

    Има безпорно много предимства да се ползуват отворени стандарти, но хората взимащи решения по фирмите са корумпирани и също обикновените маси от хора са овце с промити мозъци, че не са способни да работят с нещо друго от боклука на MS.

  2. dedov

    Е, айде де – 20 години все слушам как всички ще минат на опън сорс и то все не става! Търсихме някой от великите български борци за опен сорс да ни напише специално приложение, но за наше учудване се оказа, че всички искат пари?! Тъй че много от дрънкащите “борци” разбират фрее като безплатен обяд с чуждия труд , а не безплатно да подаряват това, което те са сътворили!

  3. Иван

    Мазохизъм е за целия Български народ да се плащат милиони левове на една фирма със скапан софтуер чият дълга употреба уврежда и осакатява мозъците на хората.

    Цялата администрация трябва да мине на свободна система с отворен код.

    Предния дебилен коментар е от компютърно неграмотен и прост човецец.

    Ubuntu + LibreOffice + Internet = дава и покрива абслолютно всичко необходимо на всеки един офис служител.

    Това че Microsoft прави саботаж и пречи на конкурентен софтуер е монополизъм и рекет с всички лоши последици от това. LibreOffice е достатъчно качествена и развита софтуерна система.

    За неосведомените хора отдавана има Онлайн Облачна уеб услуга за LibreOffice
    казва се rollapp както и други.

  4. Иванушкее

    Плащаш за Офис 365 за да работиш нормално и да не се занимаваш със глупости като липса на съвместимост.Там просто всичко работи и ти изкарваш пари, а не да се показваш какъв си мазохист и че можеш да работиш трудно.

  5. Иван

    До “разгневен” Това е нарочно направено в windows 10 от Microsoft, за да бъдеш принуден да си плащащ за техния офис 360.

  6. рагзневен

    Преди с windows 7 и LibreOffice 4.4 обработвах документ от няколко хиляди страници без проблем. сега с windows 10 и LibreOffice 5.0 на същтия компютър на мога да се издържа и 5 минути. Веднага започва шумно въртене на вентилаторите и след това си изключва самостоятелно което е проблемно и включването.

  7. :-)

    За Линукс си е номер едно. За останалите ОС …там просто доминира пакета на Майкрософт.

  8. Иво

    Новата версия не съм я виждал, но няма да е зле да пообновят изгледа на иконите и менютата си. Иначе браво, много полезен и функционален офис пакет.

Коментар