Израелци създават непробиваем Windows

Израелска компания разработва непробиваема версия на операционната система Windows за военни приложения. Платформата ще се използва за управление на ракети и самолети, както и в предприятия, които се нуждаят от безкомпромисна защита на информацията.

Разработчикът Morphisec ще разчита на инвестиции в размер на $1,5 млн. от израелския фонд Israeli VC и фондът JVC Partners. В проекта не участва Microsoft, съобщи BusinessInsider.com

Специалната версия на Windows ще блокира всички уязвимости от „нулев ден” с помощта на технология за рандомизация на паметта. Тя превръща компютъра в „движеща се мишена”, чието поведение не може да бъде разбрано, което пречи на хакерите да нанесат вреди на системата и данните, поясняват от Morphisec.

В момента защитената ОС се намира във фаза на закрити бета тестове. Твърди се, че системата демонстрира 100-процентова ефективност при блокиране на хакерски атаки, т.е. не е пропуснала да блокира нито една заплаха, а броят на фалшивите активирания на защитата е незначителен.

Идеята за създаване на непробиваема версия на Windows се заражда в Центъра за изследвания на кибер-заплахите към Университета Бен-Гурион в Израел. Microsoft не е проявила интерес към проекта и не участва в него, уточняват от Morphisec.

Коментари по темата: „Израелци създават непробиваем Windows”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Непробиваем тинтири минтири година максимум

  2. до емко

    пак надушвам как искаш да кажеш любимата си думичка – линукс

  3. fork

    Като изтче версията нета ще и се намерят дупките.

  4. Емко

    Интересно защо са се насочили към Уиндоус платформата, а не към някоя друга, за да създадат непробиваема система.

Коментар