Huawei Honor 7i – смартфон с въртяща се на 180 градуса камера

Honor i7 има екран с диагонал 5,2 инча и поддържа резолюция Full HD

Новият смартфон Huawei Honor i7 има екран с диагонал 5,2 инча и резолюция Full HD

В стремежа си да се разграничи от конкурентите, Huawei обяви необикновен смартфон. Новият модел Honor 7i привлича вниманието не само с иновативното изпълнение на камерата, но и с нетрадиционното разположение на сензора за пръстови отпечатъци.

Вместо на предния или задния панел, скенерът на пръстови отпечатъци се намира отстрани на Huawei Honor 7i. Тепърва предстои потребителите на смартфона да оценят удачността на подобно решение, но във всички случаи то е оригинално.

Другата странност на Honor 7i е модулът на камерата, който може да се завърта на 180 градуса. В интерес на истината, подобно изпълнение вече предложиха смартфоните на Oppo и таблетите Wexler, така че тук Huawei не може да претендира за оригиналност.

Honor i7 се отличава с въртяща се на 180 камера и скенер на пръстови отпечатъци, разположен отстрани

Honor i7 се отличава с въртяща се на 180 камера и скенер на пръстови отпечатъци, разположен отстрани

Камерата използва сензор BSI CMOS с резолюция 13 мегапикссела и обектив с максимална диафрагма F/2,0. Наличен е също цифров сигнален процесор от нивото на огледалните камери.

Смартфонът стъпва на SoC Qualcomm Snapdragon 615 MSM8939, която включва осемядрен процесор ARM Cortex-A53 (четири от ядрата работят на тактова честота 1,2GHz, а останалите – на 1,5GHz), графичен блок Adreno 405 и модем LTE.

Huawei Honor 7i има 2GB оперативна памет и 16GB вградена флаш памет в базовия си модел, но е предвиден и вариант съответно с 3GB и 32GB. Налични са два слота за SIM карти, слот за карти памет microSD и батерия с капацитет 3090 мАч.

Екранът с диагонал 5,2 инча поддържа резолюция Full HD, има контраст 1500:1 и заема 79,8% от площта на предния панел. Устройството работи под управление на операционна система Android 5.1, допълнена с фирмена обвивка EMUI 3.1. Има размери 141,6х71,2х7,8 мм и тежи 160 грама.

Продажбите на Honor 7i стартират от днес в Китай. Моделът се предлага от три оператора на цени, започващи от $250. Засега няма информация кога необичайният смартфон ще се появи и на други пазари по света.

Коментари по темата: „Huawei Honor 7i – смартфон с въртяща се на 180 градуса камера”

добавете коментар...

  1. eh

    До Пиван: Да, вместо това си купи спелчекър и правописен речник.

  2. Пиван

    Не е достъчна причина пръстов скенер за отпечатъци, за да си го купя и да изхърля работещия си телефон.

    Осевн пръстов скенер за отпечатъци да му сложат и скенер за гениталий и отварачка за консерви.

Коментар