Skype Translator идва за всички на 50 езика

Skype Translator поддържа синхронен превод на говор на 6 езика, както и на текст - на 50 езика

Skype Translator поддържа синхронен превод на говор на 6 езика, както и на текст – на 50 езика

Microsoft пуска за всички услугата за синхронен превод Skype Translator, която позволява провеждане на разговори между потребители, говорещи различни езици, в режим на реално време.

Една отдавнашна мечта се превръща в реалност, а именно – премахване на езиковите бариери и сближаване на потребителите от различни страни, се посочва в блога на услугата.

“С нетърпение очакваме момента, когато ще можем да предоставим технологията на по-голям брой устройства”, допълват разработчиците.

В момента функцията за синхронен превод на говор поддържа шест езика: английски, немски, френски, италиански, китайски и испански. Текстов превод по време на чат е възможен на над 50 езика.

Както и други подобни системи, Skype Translator използва алгоритъм за машинно обучение, т.е. колкото повече хора използват услугата, толкова по-коректни ще стават разпознаването на говор и преводът.

Обновлението ще стане достъпно за потребителите на Windows 7, Windows 8 и Windows 10 в близките няколко седмици, като те ще бъдат уведомени с иконка в Skype под формата на земното кълбо. Засега няма яснота кога новата функция ще стане достъпна и за други платформи.

Коментари по темата: „Skype Translator идва за всички на 50 езика”

добавете коментар...

  1. Б.Стоянов

    Съгласен съм с горните коментари.

  2. :-)

    От сега съм сигурен, че превода ще е “страхотен” като Google Translate (тоест няма да става почти за нищо).

  3. Ваню

    Google – спи ли?

Коментар