Microsoft експериментира с реклама в Windows 10

Рекламна препоръка за приложение Photoshop се появява в менюто Старт на Windows 10

Рекламна препоръка за приложение Phototastic Collage се появява в менюто Старт на Windows 10

Във версия 10565 на Windows 10, достъпна за участниците в програмата Windows 10 Insider Preview, се появи реклама в менюто Старт. Не е изключено това нововъведение да стане част и от публичната версия на операционната система.

В частност, Microsoft е добавила в менюто препоръка и линк към приложение в онлайн магазина Windows Store, съобщи BetaNews.com. Предвидена е, разбира се, възможност за изключване на рекламата.

Потребителят може да скрие препоръката за конкретно приложение или да изключи целия блок. за да направи това, е достатъчно да натисне десния бутон на мишката или да потърси функцията в системните настройки.

Microsoft се опитва да монетизира операционната си система по начини, различни от платения лиценз, като се има предвид, че Windows 10 е достъпна безплатно за потребителите на легални копия на Windows 7 и 8/8.1 в продължение на една година.

По-рано компанията въведе реклама при стартиране на играта Microsoft Solitaire Collection. Потребителите могат да я изключат, като платят абонамент за играта, който струва $9,99 за една година.

Освен това Microsoft направи платен DVD-плейърът за Windows 10, който дори е по-скъп от Windows Media Center. В новата операционна система няма вградена функционалност за възпроизвеждане на DVD дискове.

Коментари по темата: „Microsoft експериментира с реклама в Windows 10”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Последното читаво нещо от Редмънд е XP.

  2. До harry

    Стига под всяка статия за Windows 10 сте пробутвали GNU/Linux.

  3. Пак програмист

    Windows 10 Adware Edition

  4. Кмета

    Нямам нищо против ако е само sugestions както е показано на снимката.Аз така намирам интересни неща за мен. Само да не почнат с по-гадните… Пък и докато има възможност да се изключи не виждам проблем.

  5. harry

    Unix/linux

  6. гневен

    натрапчиво, грозно, отвратително

  7. Краси

    Нямам нищо напротив! вчера от тази реклама си намерих супер приложение! 😉

Коментар