Видео камера се управлява през смартфон

Безжичният модул Pulse се свързва към USB порта на камерата и позволява пълното й управление от смартфон на разстояние до 30 метра

Безжичният модул Pulse се свързва към USB порта на камерата и позволява пълното й управление от смартфон на разстояние до 30 метра

Безжичен модул за дистанционно управление на видео-камери набира средства на сайта за споделено финансиране KickStarter. Устройството Pulse се свързва към USB порта на камерата и дава широки възможности за управление и творчество с помощта на смартфон със съответното мобилно приложение.

Безжичната връзка се осъществява по интерфейс Bluetooth Low Energy с радиус на действие 30 метра. Потребителят може да променя параметрите на експозицията, вкл. светочувствителност, диафрагма и задръжка, да преглежда снимките на екрана на смартфона, да програмира снимане с таймер, да задава интервала на снимане и т.н.

Нещо повече, приложението отчита промяната в осветеността с течение на времето. Твърди, се че устройството е съвместимо практически с всички огледални камери на Canon и Nikon. За съжаление, Pulse не може да работи с камерите на Sony, тъй като при тях няма възможност за съхранение на снимките в паметта, ако по време на снимането е задействан USB портът.

Разработчикът обещава да добави към списъка със съвместими камери и модели от други производители. Безжичният модул Pulse е достъпен за предварителни поръчки на цена от $74. Доставките на устройството ще започнат през април 2016 г.

Коментар