Windows 10 сама изтрива несъвместими приложения

Windows 10 си позволява сама да изтрива несъвместими приложения или такива, които са опасни за работата й

Windows 10 си позволява сама да изтрива несъвместими приложения или такива, които са опасни за работата й, поставяйки пред свършен факт потребителите

Знаеше се, че новата операционна система Windows 10 може да изтрива сама опасни или несъвместими приложения от компютъра, като това беше указано в лицензионното споразумение с потребителя, но мнозина остават неприятно изненадани.

Логично бе да се очаква, че системата ще прибягва до подобна мярка със съгласието на потребителя, който да получи известие и право на избор – дали да изтрие или да остави съответното приложение.

Но с най-свежото обновление на Windows 10, което излезе по-рано този месец, много потребители започнаха да се оплакват, че от компютрите им изчезват предварително инсталирани програми, пише VentureBeat.com.

Към момента е известно, че Windows 10 премахва автоматично помощните програми CPU-Z, AMD Catalyst Control Center и някои други приложения, които имаха проблеми със съвместимостта с новата ОС (AMD вече се отказа на Catalyst за сметка на новия Radeon пакет за графиката си).

Въпреки установените проблеми при работата с Windows 10 на някои от програмите, потребителите не са много доволни от подобен подход за отстраняването им и реагират гневно в тематичните форуми.

Коментари по темата: „Windows 10 сама изтрива несъвместими приложения”

добавете коментар...

  1. korg

    WINDOWS XP to e virha za daje ne go updeitvam ama strelya mnogo yako

  2. Christo Dimitrov

    Имам чуството, че Майкрософт се стремят да направят така, че ползвателите да нямат никакъв контрол върху компютъра си… 10-ката не поддържала гаджети, а с тях аз на 7-маца си следя всяка секунда състоянието на системата – натовареност на процесора, кое приложение колко памет ползва, температури, интернет трафик и подобни…
    дали го правят с някаква скрита цел?

  3. Шимо

    ДУБУТРО!

    1 (ЕДНА) ГОЛЯМА 0 (НУЛА)

  4. BB

    Блокирате упдеитите и краи с проблемите.

  5. Anonymous

    Ще се научите вие накрая, кои са ПРАВИЛНИТЕ приложения…

  6. vs

    Последно?!! Ботове или ОС ще си инсталираме с Win 10?

  7. :)

    Така де, то само да те следи не е интересно …трябва да може и да трие 🙂

Коментар