Dr.Web Katana – открива и блокира малуер

За разлика от други решения за сигурност, Dr.Web Katana не разчита на антивирусни дефиниции

Откритите и поставени под карантина заплахи могат да възстановяват или изтриват с един клик

Dr.Web Katana е софтуер за защита на персонални компютри, който открива и блокира заплахи от малуер, като анализира и прекратява подозрителни или известни зловредни процеси.

За разлика от други решения за сигурност, Dr.Web Katana не разчита на антивирусни дефиниции, за да идентифицира и блокира заплахите. Вместо това, програмата анализира поведението на процесите и ги „убива”, ако те са зловредни или подозрителни.

Благодарение на тази технология, Dr.Web Katana може да открие малуер, който все още е непознат на традиционните антивируси, базирани на сигнатури. Освен това програмата се отличава с минималистичен интерфейс и не изисква експертно конфигуриране.

Предвидени са възможности за изследване на откритите и поставени под карантина заплахи, както и за възстановяване или изтриване на въпросните файлове с един клик. Повечето функции работят без експертна намеса – достатъчно е потребителят да се придържа към стандартната конфигурация и програмата автоматично ще блокира заплахите.

Dr.Web Katana предлага опции и за опитни потребители, на които дава възможност да настроят параметрите така както искат. Като цяло, това е един подходящ инструмент за използване като втора линия на защита (наред с традиционния пълнофункционален антивирус), която спира зловредния код, преди той да се възползва от уязвимостите в компютъра.

Даунлоуд: Dr.Web Katana

Коментар