Kontron Endurance – таблет за ползване в екстремни условия

Сензорният капацитивен екран с Full HD резолюция реагирира на докосвания дори през ръкавица

Сензорният капацитивен екран с Full HD резолюция реагирира на докосвания дори през ръкавица

Kontron лансира на пазара здрав таблет за индустриални приложения и работа в екстремни условия. Моделът Endurance с 10,1-инчов екран може да се управлява и с ръкавици.

Таблетът идва в два варианта – с процесор Intel Atom E3827 и поддръжка на Windows и Android; и модел само за Windows, но с процесор Intel Core i5 от пето поколение. И в двата случая оперативната памет е 8GB, а полупроводниковият диск SSD – 240GB.

Сензорният капацитивен екран има диагонал 10,1 инча и резолюция Full HD 1920х1200 пиксела. Покрит е със защитно стъкло Gorilla Glass 3 и реагирира на докосвания дори през ръкавица.

Моделът е оборудван с безжични модули Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0 и 4G LTE (опция). Наличен е също GPS приемник.

Батерията осигурява до 8 часа автономна работа, по данни от производителя. Възможността за „гореща” замяна (по време на работа) на батерията позволява да се удължи автономността.

Kontron Endurance е защитен по стандарта IP65 и отговаря на изисквания на теста MIL-STD-810G. Моделът остава работоспособен при падане от височина метър и половина. Има размери 28х19,5х2,3 см и тежи 1,36 кг. Цената на устройството не се съобщава.

Коментар