Acer атакува ударно геймърския сегмент

Геймърската фамилия Predator дебютира у нас на шоу в столичния Ялта Клуб, където стотици ентусиасти тестваха новите машини

Геймърската фамилия Predator дебютира у нас на шоу в столичния Ялта Клуб, където стотици ентусиасти тестваха новите машини

Acer даде сериозна заявка за лидерство на пазара за геймърски хардуер с пълна гама продукти под бранда Predator – устройства с агресивен външен вид и най-мощните към момента изчислителни и графични възможности. Фамилията включва ноутбуци, настолни компютри, монитори, таблет и дори проектор.

Predator позиционира компанията като единственият от водещите РС производители, който може да предложи всичко на геймърите, заяви мениджърът на Acer за България Данаил Вълков на шоу в столичния Ялта Клуб, където стотици ентусиасти тестваха новите машини.

България е сред първите страни в света, наред с Германия и други развити пазари, на които вече са достъпни геймърските продукти Predator. Акцентът е върху дизайна – той е агресивен, хищически, вдъхновен от Ламборгини.

Ноутбуците Predator очаквано привлякоха огромен интерес сред малките геймъри

Ноутбуците Predator очаквано привлякоха огромен интерес сред геймърите

Под капака на компютрите са вградени последни технологии на Intel, AMD и Nvidia, както и по-специализирани решения на други производители. Така например, Cooler Master е помогнала за охлаждането на ноутбуците, а Killer – за това мрежата да работи на макс.

Благодарение на патентована от Acer технология, вентилаторът на ноутбука не само отвежда топлия въздух навън, но издухва от време на време и прахта – така радиаторът остава по-дълго време чист и запазва своите охлаждащи свойства. Технология Cooler Boost пък повишава оборотите на вентилатора, ако играта е много интензивна, за да свали за кратко време температурата до приемливи нива.

Acer вече разполага с мощна линия геймърски лаптопи Predator

Acer вече разполага с мощна линия геймърски лаптопи Predator

Сред останалите топ характеристики на лаптопите Predator са бързите SSD-та, аудио с четири говорителя и събуфер. Predator стъпва на най-новата, 6-та серия процесори Intel Core, а корпусът е направен от здрави композитни материали, които устояват на натиск.

Обновената десктоп линия също грабва вниманието с агресивния си дизайн – някои геймъри припознават в неговите форми броня, а други – вериги на танк. Впечатляващи са също охладителната система, както и някои дребни детайли – например изваждащи се чекмеджета за дисковете с цел лесната им замяна. Предвидени са нормален и турбо режим на работа (за овърклок).

Фамилията Predator включва още различни модели десктопи и монитори с топ характеристики

Фамилията Predator включва още различни модели десктопи и монитори с топ характеристики

Acer въвежда и страхотна линия монитори, вкл. първия в индустрията 34-инчов извит модел. Дисплеите Predator поддържат G-Sync технология и имат тънки рамки, които позволяват панорамни картини при многомониторни конфигурации. Геймърите могат да правят овърклок на честотата на опресняване и да задават собствени профили, а една от най-приятните екстри е подсветката на стойката.

Партньори на Acer показаха конфигурации на Predator с водно охлаждане

Партньори на Acer показаха конфигурации на Predator с водно охлаждане

Таблет, специално проектиран за геймъри, е следващото попълнение в гамата Predator. Моделът идва с изключителен екран, който покрива на 100% цветовата палитра, бърза Wi-Fi връзка, уникална технология за вибрации по време на игрите и четири говорителя за качествен звук с ефект на съраунд.

Predator включва и геймърски проектор – едно лесно преносимо устройство с удобни настройки, което е способно да показва картина с размер до 100 инча. Този иновативен за нашия геймърски пазар продукт ще се появи през януари следващата година.

Таблетът Predator има уникалната способност да вибрира по време на игри

Таблетът Predator има уникалната способност да вибрира по време на игри

Много от продуктите Predator вече са достъпни у нас от партньорите на Acer, които могат да добавят екстри към тях. До средата на декември се очаква на склад и цялата линия геймърски ноутбуци, уточни Данаил Вълков. Ето какво сподели още той пред TechNews.bg:

Г-н Вълков, новата серия Predator е сериозна заявка на Acer към пазара на гейминг хардуер. Откъде тръгна Acer в гейминга и къде иска да стигне?

Проектът за геймърска линия Predator е отпреди четири години. Още тогава имахме идея да навлезем масово с широка гама продукти, но нещата не се случиха. Сега идеята се възроди и аз съм много доволен, че застъпваме цялата гама, вероятно ще пуснем и телефони.

Данаил Вълков разказа пред ентусиастите в Ялта Клуб за някои от топ характеристиките на новата геймърска линия Predator

Данаил Вълков беше горд да обяви, че България е сред първите страни, в които идват геймърските машини Predator

Доскоро имахме добро присъствие само в геймърските настолни компютри и монитори, но вече разолагаме и с ноутбуци, където отдавна ни беше мястото. Имаме и таблети, като тук изпреварихме сериозно нашите конкуренти, а при геймърските проектори даже сме единствени.

Доколко разработчиците на игри имат принос в създаването на линията Predator?

Подобно партньорство е факт при таблета, в който сме вградили технология за вибрации. Именно в това отношение си партнираме с разработчиците, за да предложим максимално потребителско изживяване – функцията да стане част от самата игра.

Куадро аудиото също е предмет на разговори с разработчиците, така че технологията с четири говорителя да бъде заложена в игрите и геймърите да се възползват максимално от нея.

Премиерата на Acer Predator у нас премина с много настроение в  столичния Ялта Клуб

Премиерата на Acer Predator у нас премина с много настроение в столичния Ялта Клуб

При настолните компютри и ноутбуците самите производители на графични карти – Nvidia и AMD имат съвместни разработки и партньорства със създателите на игри, така че най-новите функции и ефекти на видеокартите да бъдат използвани от игрите.

На днешното събитие три фирми показват новите продукти Predator. Каква политика ще следвате в разпространието на геймърската линия?

Тук сме поканили профилирани фирми, защото колкото и завършен продукт да е Predator, винаги има какво да се добави към него – например водно охлаждане. Нашите партньори са специалисти в т.нар. тунинговане. Партньорите са тези, които могат да отговорят на оперативни въпроси на клиентите – за модели, цени, начини на покупка и т.н. Геймърската линия ще се предлага от всички партньори на Acer в България.

Какви ще бъдат цените на Predator за потребителите у нас?

Крайните цени започват от 2000 лв. за настолните компютри, 3000 лв. за ноутбуците, 600 лв. за мониторите и 700 лв. за таблета.

Коментари по темата: „Acer атакува ударно геймърския сегмент”

добавете коментар...

  1. monster

    Много хубава новина. За който може да си го позволи – да му се радва. Все пак нещо в България се случва, бизнесът си върви.

  2. :o)

    Хубаво събитие с маркетинговите пари на производителя.
    Така се прави…шоу, мацки, дискотеки 🙂
    И поканване на ИТ сайтове журналисти оф корс.

Коментар