Ева Паунова ще награди победителите от „Наградите на БАИТ“ за 2015 г.

bait_awardsEвродепутатът и посланик на Европейската комисия (ЕК) на електронните умения Ева Паунова ще награди по един представител на победителите в 12-те категории от конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г. с работно посещение в Брюксел.

По покана на Паунова отличените победители ще посетят европейските институции в Брюксел като в рамките на визитата ще имат възможност да проведат работни срещи на високо ниво с представители на ЕК, евродепутати и неправителствени организации, активни в оформянето на регулаторната рамка на Дигитална Европа. До момента има общо 11 заявки за участие в 6 от категориите.

Кандидатури могат да бъдат подавани в следните 12 категории: Образователна награда, Журналистическа награда /печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогъри/, Студентска награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения, Развлекателен софтуер и Специална награда за значим принос.

Регистрацията е безплатна и е отворена до 24.00 ч. на 12 януари 2016г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/. В конкурса могат да участват всички компании от ИКТ бранша, които работят у нас и са регистрирани, съгласно българското търговско право.

Кампанията за „Наградите на БАИТ“ и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

5-то издание на „Наградите на БАИТ“ е в рамките на кампанията eSkills for Jobs 2015-2016, която цели да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на електронните им умения. Инициативата се реализира едновременно в 21 държави на ЕС, като БАИТ е изпълнител за България. На национално ниво инициативата обединява 9 eSkills посланици, сред които Ева Паунова, вицепремиерът Ивайло Калфин, Анна-Мари Виламовска, съветник в президентството, както представители на бизнеса.

Освен статуетките и грамоти всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Пълна информация за предишните 4 издания на конкурса и кои са победителите в отделните категории по години може да се види на http://bait-awards.bg/Archive/. Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в началото на м. февруари 2016г.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2015 г. се провеждат с подкрепата на

Сребърен спонсор: Майкрософт България

В партньорство с: БНТ, БТА, БНР, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews.bg, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет, Националното сдружение на общините в Република България, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Sofia Tech Park, Студентска организация BEST София, IT JOBS, Junior Achievement, b2b Media, LauncHub, Eleven, StartUP, Start it Smart, бгПРЕДПРИЕМАЧ, The Founder Institute и Innovation Starter Box.