Konica Minolta е основен фактор в услугите за управление на работни процеси

Konica Minolta получи специално признание за ръста на решенията за управление на съдържание сред клиентската и партньорската си база

Konica Minolta получи специално признание за ръста на решенията за управление на съдържание сред клиентската и партньорската си база

IDC определи Konica Minolta Business Solutions (Konica Minolta) като основен доставчик на управлявани услуги за документни потоци за региона на Западна Европа. Организацията анализира качествата, бизнес стратегиите и пазарния дял на 10 доставчика на устройства за печат. Konica Minolta получи специално признание за ръста на решенията за управление на съдържание (ECM – Enterprise Content Management) сред клиентската и партньорската си база.

„Бизнесът във всеки сектор се променя, за да отговори на предизвикателствата на цифровата работна среда. Konica Minolta помага на клиентите си да постигнат растеж чрез ефективни процеси в управлението на съдържание във всеки аспект на дейността им”, казва Филип Шрьодер, мениджър бизнес развитие в Konica Minolta. „Ние разпознахме необходимостта от промяна рано и това ръководи нашата собствена трансформация. Започнахме да надграждаме  решенията си за управление на документи и да предлагаме ИТ услуги заедно с високопродуктивни хардуерни устройства. Гордеем се, че IDC ни определя като водещ доставчик, притежаващ качествата и стратегическата визия, така нужни на компания, спомагаща за оформянето на този пазарен сегмент”.

IDC отбелязва, че разширеният фокус на Konica Minolta върху предлагането на решения за управление на съдържание (ЕСМ – Enterprise Content Management) се изразява най-вече в създаването на собствена екосистема за управление на цифрово съдържание, ориентирана върху автоматизация на процесите. В допълнение към тази екосистема, Konica Minolta предлага цялостно хардуерно решение за печат, както и услуги с добавена стойност, а клиентите получават съвет и поддръжка през целия процес на внедряване на услугите/решенията.

Проучването на IDC „Оценка на доставчиците на печатни и управлявани услуги в Западна Европа 2015”, оценява възможностите на тези доставчици, „да предоставят на клиентите план за оптимизиране и автоматизация на процесите и възможността за ефективно осъществяване на този план”. В проучването се използват количествени и качествени характеристики. Използваната методология проучва както сегашните, така и бъдещите възможности (потенциала) и стратегии на доставчиците, които работят в синхрон с нуждите на клиента и постоянно се адаптират към създадените пазарни условия.

IDC описва силните качества на Konica Minolta така: „Konica Minolta продължава със своя методологичен подход към пазара, предоставяйки ясен план за стартиране и развитие на стабилни решения. Тези решения се създават в тясно сътрудничество между различните партньори на фирмата и вътрешния развоен център. На международно ниво, Konica Minolta оперира чрез регионални офиси, като това ? позволява да запази своята гъвкавости”.

Вижте ЕСМ решенията на Konica Minolta на CeBIT 2016

Посетителите на CeBIT ще имат възможност да наблюдават симулирани процеси в различни области: имейл управление, управление на договори, фактури и т.н. На щанда на Konica Minolta (зала 4, щанд Н17), фирмата ще покаже как ЕСМ системите могат да бъдат интегрирани към различни работни процеси – от въвеждането на документи и електронната обработка до тяхното съхранение в архива.