Рекорден бонус за шефа на Google

Главният изпълнителен директор на Google Съндар Пичай беше възнаграден с рекордно голям бонус в размер на $199 млн. Решението е взето от ръководството на холдинга Alphabet, под чиято шапка е Google, предаде Блумбърг.

Бонусът ще бъде даден на Пичай под формата на 273 хиляди акции на компанията, които той ще получи през 2019 година, ако все още продължава да работи в Google. Възнаграждението е най-голямото в цялата история на компанията, а Пичай може да стане един от най-високоплатените мениджъри в света.

$42,8 млн. долара получава съоснователят и бивш генерален директор на VMware Inc. Диана Грин. Миналата година тя бе наградена със $148 млн., след като Google купи основаната от нея компания Bebop Technologies.

Финансовият директор Рут Порат, който дойде в Google от Morgan Stanley, получава бонус в размер на $38,3 млн. при условията, валидни за Съндар Пичай.

В началото на февруари Alphabet стана най-скъпата компания в света, изпреварвайки Apple. Нейната пазарна капитализация възлиза на $568 млрд.

Коментари по темата: „Рекорден бонус за шефа на Google”

добавете коментар...

  1. :o)

    *********
    изкефи ме че му дали бонуса като акции, а не в брой 🙂
    Нещо като, купони за храна от нашата фирма, не друга.

  2. Dump

    Това са нашите пари хвърлени на вятъра за безмислени смартфони, които само правят хората от глупави на по-глупави.

Коментар