Излезе най-мощният Ubuntu смартфон

Meizu PRO 5 Ubuntu Edition предлага голям 5,7-инчов AMOLED екран с резолюция 1080p

Meizu PRO 5 Ubuntu Edition предлага голям 5,7-инчов AMOLED екран с резолюция 1080p

Meizu PRO 5 Ubuntu Edition, най-мощният Ubuntu смартфон, обявен през февруари тази година, вече е достъпен за покупки от голям онлайн магазин на цена от 370 долара.

Моделът се явява Ubuntu версия на флагмана Meizu PRO 5, който излезе през миналата година. С изключение на операционната система – Ubuntu Touch OTA-10, останалите параметри на устройството са идентични на Android-базирания Meizu PRO 5.

Meizu PRO 5 Ubuntu Edition има 5,7-инчов AMOLED екран с резолюция 1080p (1920х1080 пиксела). Смартфонът разчита на чипсет Samsung Exynos 7420 с осемядрен процесор на 2,1GHz, допълнен от 3GB оперативна памет и 32GB флаш памет, която може да се увеличава с карти памет microSD.

Предвидени са два слота за SIM карти, поддръжка на мрежи от четвърто поколение (4G) и две камери – основна с резолюция 21MP и предна 5MP за селфи. Фаблетът е оборудван с батерия 3050 мАч.

Meizu вече представи новия си флагман PRO 6, който идва да замени PRO 5. Но засега няма индикации, че компанията ще пусне и Ubuntu версия на модела, така че Meizu PRO 5 Ubuntu Edition, разработен съвместно с Canonical, остава най-мощният Ubuntu смартфон.

Коментари по темата: „Излезе най-мощният Ubuntu смартфон”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    A Ако подкарва и андроид приложения цена няма да има…

Коментар