Очаква се нов спад в продажбите на iPhone

Продажбите на iPhone вероятно ще намалеят за второ поред тримесечие

Продажбите на iPhone вероятно ще намалеят за второ поред тримесечие

След като регистрира първия в историята си спад в продажбите на iPhone – за периода януари-март 2016 г., Apple може да отбележи второ поред тримесечие с влошаващи се показатели, смятат източници от тайванската индустрия.

Според прогнозата на Digitimes.com, в периода април-юни доставките на смартфони с марката на Apple ще намалеят до 40 милиона броя, спрямо 51,19 млн. през предходното тримесечие.

Apple засега се въздържа от конкретни изявления за продажбите на айфони през настоящото тримесечие, но компанията вече предупреди, че приходите й за този период може да намалеят с 15-19% спрямо предишните три месеца – до 41-43 млрд. долара.

Анализаторите са на мнение, че Apple има малко шансове да възстанови бизнеса си със смартфони преди третото тримесечие, когато се очаква да излезе iPhone от следващо поколение.

Новият модел би трябвало да върне ръста на Apple, но едва ли ще й позволи да поддържа високо ниво на приходи и печалби, поради неблагоприятната икономическа ситуация в света и насищането на пазара със смартфони.

По-рано тази седмица Apple публикува отчета си за финансовото тримесечие, което приключи на 26 март. Приходите на компанията са намалели с 13% до 50,6 млрд. долара, а чистата печалба пада с 23% до 10,5 млрд. долара.

Коментари по темата: „Очаква се нов спад в продажбите на iPhone”

добавете коментар...

  1. Програмер

    Чудесна новина!
    Отвратително е да се програмира и работи за Apple 🙂
    Огромен брой безсмислени приложения за смартфони, пропиляно и загубено ценно време.

  2. Apple

    Още миналата година foxconn e съкратил производството на iphone с 30%.

    Нещата когато са за падне на търсенето
    ВИНАГИ са по лоши
    отколкото се казват.

  3. Емко

    Нормално. Не може да растат вечно.

  4. Бай Иван

    Нормално беше, рано или късно това да се случи. Продуктите им станаха травиални, без нищо ново и уникално. И, при такова изобилие от сматфони с двойни параметри на същата цена и, дори с по- красива външност. Все пак и наивниците, слонни да плащат само за емблемата на нахапана ябълка въху някаква подобие на бисквита са ограничен брой.

  5. Anonymous

    Цъ-цъ-цъ, оборотът им за тримесечието ще е по-малък от БВП на България! Само си представям колко ще им зле :S

Коментар