Кризата при таблетите се задълбочава

През първото тримесечие на 2016 г. в света са доставени 35,2 млн. таблета, което е със 7,9% по-малко спрямо същия период на миналата година

През първото тримесечие на 2016 г. в света са доставени 35,2 млн. таблета, което е със 7,9% по-малко спрямо същия период на миналата година

Пазарът на таблети продължава да се свива. Продажбите намаляват, като основната причина са смартфоните с големи екрани, или т.нар. фаблети.

През първото тримесечие на 2016 г. в света са доставени 35,2 млн. таблета, което е с 35% по-малко спрямо предходното тримесечие и със 7,9% по-малко спрямо същия период на миналата година, по данни на TrendForce.

Според анализаторите, пазарът на таблети страда силно от нарастващата популярност на смартфоните с големи екрани. В резултат на това, делът на 7-инчовите таблети е намалял от 51% до 40%, като същевременно делът на устройствата с 11-инчови екрани е нараснал от 1,5% до 10%.

Лидер на пазара за таблети е Apple с продажби в размер на 10,3 млн. през тримесечието, което носи 36% спад на компанията спрямо предходните три месеца и 18,8% спрямо същия период на миналата година.

На второ място е Samsung, който е продал 6,5 млн. таблета в периода януари-март, като също регистрира спад – съответно с 30% спрямо Q4 2015 и с 26,5% спрямо Q1 2015.

Третото място си оспорват Amazon и Lenovo – двете компании са продали по 2,2 млн. таблета за разглеждания период. След тях се нареждат Huawei с продажби в размер на 2,0 млн. броя и Microsoft, която е успяла да пласира 1,0 млн. таблета.

Коментари по темата: „Кризата при таблетите се задълбочава”

добавете коментар...

  1. :o)

    Смартфоните унищожиха таблетите.
    Това е прост факт, който вече е реалност. Статии колко падат продажбите се повтарят през 2-3 месеца…

  2. Емко

    Големият монитор, голямата клавиатура и мишката са незаменимо удобство. Останалите устройства са подходящи за кратковременна работа, мобилна по необходимост, или за справки.

  3. harry

    gluposti, tebleta e neshto kato nishto.Trqbva da gi zabranqt sas zakon!!!!!!!!!!!

  4. Anonymous

    Лаптопите се използват и за сериозни неща, така че прогнозите на геймърчетата за изместването им са неоснователни.

  5. Гост

    Таблетите имат малка все още аудитория но тепърва ще се развиват докато напълно заместят лаптопите. За мен оптималният размер на екрана е 9.6 инча.

Коментар