Китайци създадоха графенова е-книга

Графеновите дисплеи могат да преобразят четците на е-книги

Графеновите дисплеи могат да преобразят четците на е-книги и носимата електроника

От изпълнител на поръчки и имитатор на чужди продукти, китайската индустрия се превръща в технологичен иноватор. Все повече местни компании разработват собствени продукти и технологии, които могат да се считат за пробиви в една или друга област.

Компанията Guangzhou OED Technologies, например, създаде дисплей на основата на графен. Новото изобретение ще се използва в четци на е-книги и различни устройства от категорията носима електроника.

Дисплеят е изключително тънък, но същевременно по-здрав и по-пластичен от обичайните е-книги, което е предпоставка за създаване гъвкави екрани на негова база. Освен това графеновата електронна книга има значително по-добри показатели за пропускане на светлината, т.е. бъдещите дисплеи ще се отличават с по-висока яркост.

Не на последно място, тъй като графенът се получава от въглерод, новата е-книга ще бъде по-евтина от сегашните, за направата на които се използва скъпият метал индий.

Разработчикът Guangzhou OED Technologies планира да комерсиализира своето изобретение и да пусне завършен продукт в рамките само на една година.

Коментари по темата: „Китайци създадоха графенова е-книга”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    А, защо не споменавате, че първият прототип на графенов дисплей е разработен от Университета в Кеймбридж още 2014 година?

    Ще вметна и, че използването на най-съвременните технологии далеч не е гаранция за качествени и използваеми стоки.

Коментар