Chrome изпревари IE при десктоп браузърите

За първи път Crome излиза пред IE при десктоп браузърите (източник: Net Applications)

За първи път Crome излиза пред IE при десктоп браузърите (източник: Net Applications)

Месец април се оказа преломен за настолните браузъри, сочи статистиката на Net Applications. Chrome на Google за първи път изпревари Internet Explorer и Edge и е най-популярният десктоп браузър.

Приложението на Google има дял от 41,67% при настолните браузъри, докато на Microsoft се падат 41,37% от всички РС. На трето място е Firefox с 9,76%, следван от Safari (4,91%) и Opera (1,89%).

Към дела на Internet Explorer е включен и новият браузър Edge, който се появи миналата година заедно с Windows 10 и е зададен по подразбиране в операционната система.

Още през 2012 г. статистиката на StatCounter показваше, че Chrome изпреварва Internet Explorer, но тя се базира на посетените уеб-страници. По тази методика, към април 2016 г. браузърът на Google има 60,5% дял, докато IE държи едва 15,5%.

Коментари по темата: „Chrome изпревари IE при десктоп браузърите”

добавете коментар...

  1. но

    Запознат, прочете ли последния абзац на статията? Явно друга методика ползват, но не я казват…

  2. запознат

    няма точна статистика за броузерите, не пишете глупости.

    тези псевдостастистики са какви броузери са посещавали определени сайтове.

  3. Киро

    ами тези които ползват електронен подпис, предимо използват експлодера, щото в повечето банки в България се използва уиндоус и разните там ActiveX контроли, а в НАП, когато използваш примерно файърфокс с електронен подпис направо ти го копират на сървъра им като файл т.е. сещаш се после може да го ползва който иска от НАП!!!

  4. Жоро

    чудя се изобщо кой нормален човек ползва експлодера 🙂

Коментар