Microsoft блокира чуждите браузъри в Cortana

Десктоп версията на Cortana вече ще работи само с бразуъра Edge и търсачката Bing

Десктоп версията на Cortana вече ще работи само с бразуъра Edge и търсачката Bing

Microsoft съобщи официално, че блокира всички странични браузъри в своя гласов помощник Cortana. Ограничението се отнася до версиите, интегрирани в настолната Windows 10, където Cortana взаимодейства само с фирмения Edge.

В допълнение, Cortana блокира и чуждите услуги за търсене. Единствената търсачка, с която работи приложението, е Bing на Microsoft.

Представители на компанията поясняват, че тези мерки са въведени с цел подобряване на потребителското изживяване при взаимодействие с електронния помощник.

Според експерти от Microsoft, външните търсещи системи не са пригодни за работа с Cortana, в резултат на което услугата става по-малко предсказуема и дори по-ненадеждна.

Стабилната работа на Cortana се гарантира изключително при неговото взаимодействие с браузъра Edge и търсачката Bing, твърди Microsoft.

Досега потребителите не са се оплаквали от уменията на гласовия асистент при работа с външни услуги, нито пък има сигнали за нестабилна работа, отбелязва SlashGear.

Коментари по темата: „Microsoft блокира чуждите браузъри в Cortana”

добавете коментар...

  1. Маринов

    За съжаление не ме учудва такава политика от страна на Микрософт!!!

  2. но

    Нормално поведение, като почнат да се заформят финансови опасности. Трябва да си налагаш всичко по всякакви начини, което иначе никой няма да ти използва…

Коментар