Облакът вкара в загуби Seagate

Seagate е продала 39,2 млн. твърди диска през последното тримесечие, спрямо 50 млн. година по-рано.

Seagate е продала 39,2 млн. твърди диска през последното тримесечие, спрямо 50 млн. година по-рано.

Загуби застигнаха производителят на твърди дискове Seagate през третото тримесечие на финансовата 2016 г. Причината за слабото търсене на HDD са облачните технологии за съхранение на данни, сочи отчетът на компанията.

В периода януари-март Seagate регистрира чиста загуба в размер на $21 млн., или 7 цента на акция, докато година по-рано компанията отчете $291 млн. печалба, или 88 цента на акция.

Приходите на Seagate за тримесечието са намалели с 22% до $2,6 млрд. Въпреки негативните резултати, ръководството на HDD производителя вярва, че компанията може да постигне успех в дългосрочна перспектива, опирайки се на продуктовото си портфолио и технологичната пътна карта.

Seagate и други ИТ гиганти се натъкнаха на проблеми, породени от нарастващата популярност на облачните технологии, които влошиха продажбите на традиционно оборудване и софтуер. През третото тримесечие на финансовата 2016 г. компанията е продала 39,2 млн. твърди диска, спрямо 50 млн. година за същия период на миналата година, сочи финансовият отчет.

Коментари по темата: „Облакът вкара в загуби Seagate”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не е виновен облакът. Статистиката е виновна. Когато имаш приблизително 10 пъти повече отказали дискове през първата година от следващия е нормално да нямаш продажби.

  2. но

    Да “традиционни HDD” са история, но дано да продължат да ги подобряват и продават, защото технологията си има и предимства при някои ситуации…

  3. Time

    HD е история.

  4. Anonymous

    На кривата ракета…

Коментар