Apple се съюзява със SAP в корпоративния сегмент

Партньорство между Apple и SAP обещава сериозна промяна в мобилната работа на компании от всякакви размери (снимка: Apple/Roy Zipstein)

Партньорство между Apple и SAP обещава сериозна промяна в мобилната работа на компании от всякакви размери (снимка: Apple/Roy Zipstein)

ИТ гигантите Apple и SAP обявиха споразумение за партньорство, което цели да промени мобилните работни процеси в компании от всякакви размери.

Партньорите ще обединят възможностите на платформата SAP HANA и устройствата iPhone и iPad. Освен това двете компании ще предложат набор от инструменти за разработчици и програма за обучение, за да стимулират създаването на iOS приложения за конкретни задачи.

SDK HANA Cloud Platform за iOS ще позволи използване на отворената платформа на SAP като услуга за iPhone и iPad приложения.

Разработчиците ще получат и нов език за програмиране SAP Fiori за iOS – с него те ще създават съвършено нови приложения за нуждите на корпоративни потребители.

Очаква се новият език за програмиране, SDK и програмата за обучение (SAP Академия) да бъдат представени до края на настоящата година.

Споразумението предвижда също разработка на iOS приложения за решаване на важни делови задачи. Те ще се пишат на езика Swift, създаден от Apple. Изходният код Swift беше отворен в края на миналата година.

Коментари по темата: „Apple се съюзява със SAP в корпоративния сегмент”

добавете коментар...

  1. 54

    Apple ще яде SAPa.

  2. но

    Ами то и така Microsoft преди време се съюзи с Nokia и после видяхме какво стана…

Коментар