Три най-популярни ТВ приставки под Android

XiaoMi MIUI TV Box е сред най-симпатичните устройства, които се свързват към телевизора и обогатяват значително функциите му

XiaoMi MIUI TV Box е сред най-впечатляващите Android устройства, които се свързват към телевизора и добавят множество възможности

Миниатюрните компютри с функции на ТВ приставки стават все по-популярни. Тези компактни и евтини устройства допълват възможностите на телевизора, като го превръщат в развлекателен център с достъп до съдържание от интернет или локална медия.

Цените на ТВ приставките, които превръщат HDMI монитора или телевизора на практика в компютър, варират от няколко десетки до няколко стотици долара. Ще се спрем на три такива устройства, които са сред най-популярните и най-достъпните в онлайн магазина everbuying.net, с безплатна доставка по целия свят.

Chiptrip MXV S805 може да се ползва заедно с телевизор за най-различни приложение – игри, филми, видео, чат, приложения…

Chiptrip MXV S805 може да се ползва заедно с телевизор за най-различни приложения – игри, филми, видео, чат, приложения…

Само за 28 долара се предлага моделът Chiptrip MXV S805 Smart Multimedia Player TV Box. Това е устройство под управление на Android 4.4, с четириядрен процесор и Wi-Fi възможности, което се свързва към телевизора през HDMI и може да се използва за най-различни приложения – сърфиране в уеб, игри, гледане на видео, вкл. Netflix, Hulu, Flixster, УouTube и други популярни канали, сваляне на Android приложения, чат през Skype и социални мрежи, като медиен плейър с поддръжка на HDD, флаш драйвове и SD карти, дори за електронна поща и офис приложения.

Благодарение на вградения Wi-Fi модул, можете да свържете устройството към локална мрежа и интернет. Налични са 1GB оперативна памет, 8GB вградена флаш памет (поддържат се 16GB), слот за карти памет с капацитет до 32GB, безжичен интерфейс Bluetooth, инфрачервено управление, портове USB 2.0 и A/V. Chiptrip MXV S805 се предлага в момента на цена от само 27,79 долара. Устройството има размери 11,50×11,50×2,50 см и тежи 443 грама.

Beelink X2 TV Box може да изпълни всяко Android приложение на телевизора, да възпроизвежда HD видео от интернет или локална медия

Beelink X2 TV Box може да изпълни всяко Android приложение на телевизора, да възпроизвежда HD видео от интернет или локална медия

С няколко долара по-скъпа е ТВ приставката Beelink X2 TV Box, която също работи под Android 4.4, има 1GB RAM и 8GB флаш памет, слот за SD карти, четириядрен процесор и безжичен модул Wi-Fi. Това устройство може да изпълнява всяко Android приложение на HDMI телевизор или монитор, да възпроизвежда видео с висока резолюция от интернет или локална медия.

Beelink X2 TV Box се предлага с инсталиран KODI пакет от над 50 популярни Android приложения, поддържа DLNA и XBMC за възпроизвеждане на почти всички популярни аудио и видео формати, с хардуерно 4Кх2К XBMC H.265 декодиране и поддръжка на Full HD 1080P. Предвидени са също RJ45 порт за жично свързване към Ethernet и Miracast поддръжка. ТВ приставката се предлага на цена от $31,43 с безплатна доставка.

XiaoMi MIUI TV Box се отличава от останалите по своя външен вид - тя представлява миниатюрно кубче

ТВ приставката XiaoMi MIUI TV Box се отличава от останалите по своя външен вид – тя представлява миниатюрно кубче, което се вписва ненатрапчиво в интериора

Стигаме и до модела XiaoMi MIUI TV Box – може би най-малката ТВ приставка под управление на Android 4.4.2, с четириядрен процесор, двубандов Wi-Fi, 1GB RAM, 4GB флаш памет и възможност за разширение с microSD карти. Устройството се свързва по обичайния начин – през HDMI – към телевизор или монитор, поддържа хардуерно H.265 декодиране и включва Google TV Player.

XiaoMi MIUI TV Box се отличава от останалите подобни продукти по своя външен вид  – тя представлява миниатюрно кубче, което се вписва абсолютно ненатрапчиво в интериора. Тази джаджа поддържа Full HD резолюция 1920×1080 пиксела, Dolby Digital+ и DTS, има Bluetooth 4.0 модул за безжична връзка с други устройства и осигурява достъп до каталог с филми. XiaoMi MIUI TV Box струва $40,98, като доставката също е безплатна по целия свят.

В онлайн магазина Everbuying.net са достъпни и голям брой други подобни ТВ приставки/Мини РС устройства, с ARM или Intel хардуер, дори и под Windows освен традиционните Android модели. Правят впечатление ниските цени на тези продукти, като цените нарастват в категорията устройства Мини РС, които могат да се ползват като типични настолни компютри, но с предимството на малките размери.

Коментари по темата: „Три най-популярни ТВ приставки под Android”

добавете коментар...

  1. До Юли

    Доколкото хардуерните производители са опитват да кастрират некастрирания Линукс, засекретявайки спецификациите си, този проблем ще си съществува и в бъдеще. Това обаче не значи, че в името на глуповатата функционалност, да гледаш пикселите на екрана си с лупа, може безусловно да се оправдае използването на недоразумението Андроид.

  2. Юли

    А може ли некастрирания Люникс да поддържа на хардуерно ниво 4к?
    Защото имам OrangePI PC (= Beelink X2 TV Box по хардуер) и на него посмъртно за сега не тръгва некастрирания Люникс който да поддръжа на хардуерно ниво 4к.
    Поддържа го за съжаления кастрирания Люникс, наречен АНДРОИД.

  3. Пече

    Който иска може и с истински Linux да ползва същите устройства вместо кастрираната линукс версия наречена андроид.

Коментар