SMS игрички на Боб ни бъркат дълбоко в джоба

Бъдете нащрек, когато получавате SMS съобщения от вашия оператор – невниманието може да ви струва скъпо

Примамливо звучащи услуги на оператора Боб всъщност могат да ви костват сериозна сума към месечната сметка

Безобидни на пръв поглед SMS съобщения на мобилната услуга Боб, която е към Мтел, могат да вкарат в сериозни разходи нищо неподозиращите клиенти.

Получавате съобщение не от някой друг, а от вашия оператор, с примамливото обещание да спечелите 30 безплатни минути, като играете, отговаряйки на изпратените въпроси. Опитен потребител няма да се хване на подобна уловка, но едно дете примерно ще се включи веднага, като активира „услугата” с SMS, а тлъстата сметка на края на месеца ще плащат родителите.

През първите седем дни „услугата” е безплатна. След този срок тя струва 0,30 лв. на ден. 30 дни, примерно, правят 9 лева, ако детето ви се е абонирало само за една от „услугите”. А те са три, всичките еднакво „безобидни” – здравен барометър, персонален тест, уроци по английски.

Абонамент за трите „услуги” означава 0,90 лв. на ден, или 27 лв. месечно върху сметката. Ако и друго дете от семейството се забавлява, отговаряйки на въпросите, допълнителният разход набъбва до 54 лева – ей така, между другото.

Несъмнено, идеолозите на тази схема за изсмукване на пари от клиентите са се погрижили да бъдат неуязвими. Когато дойде време да платите месечната си такса и се хванете за главата, тогава вероятно ще потърсите повече информация – къде другаде, ако не на сайта на самия доставчик. Там е описано „забавлението”, но вече е късно, прецакан сте.

Следва, разбира се, моментално отписване от „услугите” и надеждата, че повече няма да ви бомбардират с SMS-и, чиято единствена цел е да ви вземат парите. В такива моменти обикновено сменяте и доставчика, за да разберете след време, че и при конкуренцията е същото. Но поне ще се почувствате за кратко възмездени.

Коментари по темата: „SMS игрички на Боб ни бъркат дълбоко в джоба”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И аз получихтакъв SMS. Шибаняци са.

  2. Untouchable

    Всички са еднакви. В момента съм на Боб (Мтел). Виваком са даже още по-гадни – на предплатена карта още първата седмица почнаха да ме спамят с някакви непоискани СМС-и и защото не съм се отказал до 24 часа от първия СМС почанаха автоматично да дърпат по 30 ст. всеки ден от сумата ми.

  3. madurkov

    napravi 50leva a posle se opravqi s mentel-absolutni bokluci sa

  4. ppp

    Хм…да, те Bob искаха и тлъста сума за махане на гласова поща.

  5. Anonymous

    А на КЗП писахте ли?

  6. ха

    Минаваш на предплатен план и си свиркаш. Ако детето ви източи цялата сума – ще остане без възможност да избира и праща SMS до края на периода (когато ще заредите нова сума) и така ще получи един важен житейски урок!

Коментар