IBM променя мащабно структурата на персонала

IBM е процес на преструктуриране на персонала, за да засили перспективните направления в бизнеса си

IBM е процес на преструктуриране на персонала, за да засили перспективните направления в бизнеса си – облачни услуги и анализ на данни

IBM продължава с оптимизациите на бизнеса си. Компанията ще съкрати голям брой служители, но ще наеме и много нови кадри, става ясно от различни публикации.

Уол Стрийт Джърнъл твърди, че IBM планира да съкрати 14 000 души. Публикацията се позовава на анализатор от Stanford Bernstein. Като причина за поредната вълна от съкращения в ИТ гиганта се посочват намаляващите вече четири години приходи.

Същевременно, официалната версия на IBM е, че преструктурира работната си сила, за да засили перспективните направления, в частност облачни услуги и анализ на данни. IBM твърди, че до края на годината ще наема толкова нови служители, колкото ще съкрати.

В момента, според информация от компанията, са отворени над 20 000 позиции. Уол Стрийт Джърнъл обаче се позовава на служители на Синия гигант, според които вътрешно-фирменият механизъм на търсене показва наличие на 7000-8000 обяви за наемане.

Коментари по темата: „IBM променя мащабно структурата на персонала”

добавете коментар...

  1. :)

    Българин, блаженни са веруищите чадо Божие!

  2. ха

    Всеки който лети в облаците рано или късно осъзнава, че “Българин” всъщност е един новинарски трол.

  3. Българин

    Бъдещето е в облака. Който се опитва да избяга от облачните услуги е наивник. До пет години няма да имаме дискове на компютрите си, а просто едни терминали, които ще boot-ват от облака, ще пазят всички данни в облака и ще пресмятат в облака.
    Всички дружно в облака!

  4. hp

    ИТ гиганта се посочват намаляващите вече четири години приходи.

    Облака се изпарява пред очите ни.

Коментар