Windows 10 вече си говори с Android

Microsoft синхронизира Windows 10 с мобилните устройства под Android, така че потребителите да получават известията и на компютрите си

Microsoft синхронизира Windows 10 с мобилните устройства под Android, така че потребителите да получават известията и на компютрите си

Избрани потребители на Windows 10 се сдобиха с възможност да получават известия от устройства под управление на Android. Новата функционалност идва с поредния ъпдейт на операционната система на Microsoft, съобщи Reddit.

Microsoft е синхронизирала работата на своята ОС с тази на мобилните устройства с Android и сега известията от смартфоните на потребителите се предават към персоналните компютри под Windows 10, където могат да се прочетат. Притежателите на iPhone и Windows 10 компютри все още не разполагат с подобна възможност.

Известията от Android устройства се появяват в центъра за уведомления на Windows 10. Към момента функцията е достъпна за потребителите на програмата Windows Insider, както и за тестерите на Cortana за Android.

Според някои отзиви обаче, новата функционалност може да се тества и от потребители, които не участват в нито една от двете програми. За целта е необходимо да си свалят и инсталират APK файла на Cortana за Android, след което да въведат логин и парола от акаунт на Microsoft. Всички известия се синхронизират чрез сървърите на Microsoft, ако потребителите използват в Windows 10 същия акаунт.

Синхронизацията на Windows 10 и Android е двупосочна – така например, когато едно съобщение в мобилното приложение Skype бъде маркирано като прочетено, то ще се яви прочетено и в Skype за Windows 10.

Microsoft представи за първи път функцията за синхронизация между Windows и Android през март тази година. Тогава стана известно, че притежателите на епълски устройства няма да получат подобна функционалност, тъй като iOS е по-затворена система и Cortana не може да извлече необходимите данни.

Коментари по темата: „Windows 10 вече си говори с Android”

добавете коментар...

  1. Иван

    @Смаел.

    Не исках да размивам фокуса, разбира се, че не е само СМС функцията синхронизирана, даже е по-скоро дублирана.

  2. Иван

    МАШАЛА, БРАВУС на ДОРАМАТА! С ромите приказва ли?

  3. Станислав

    Ако може да разговаря с теб значи и с циганета приказва

  4. Павел

    МАШАЛА, БРАВУС на ДОРАМАТА! С циганета приказва ли?

  5. Смаел

    “От доста време потребителите на OS X изпращат и получават SMS директно от ОС.”
    Както и при Kies.
    Не само SMS, поразгледай функциите.

  6. Иван

    “Притежателите на iPhone все още не разполагат с подобна възможност”. —> “Амии… Бъркаш са”! – Както казваше оня циганин от заставката на “Господари на Ефира”. Епъл имат тая функция много отдавна в OS X и микро-меките както обикновенно копират. От доста време потребителите на OS X изпращат и получават SMS директно от ОС.
    “Educate yourself”!

Коментар