Домашното кино – достъпно с няколко евтини джаджи

Виртуалната реалност навлиза по-бързо, отколкото сме предполагали, благодарение на достъпните ценово устройства като шлемове и очила

Виртуалната реалност навлиза по-бързо, отколкото сме предполагали, благодарение на достъпните ценово устройства като шлемове и очила

Потребителската електроника се разви до такава степен, че на достъпна цена всеки потребител може да си направи пълноценна система за домашно кино (home teather). Ето няколко устройства, налични в онлайн магазина Еverbuying.net, които ще ви осигурят вълнуващо потребителско изживяване с филми, музика, игри и дори виртуална реалност.

Да започнем именно с VR шлема UCVR VIEW 3D Virtual Reality Glasses. Когато пъхнете в това устройство своя смартфон и го поставите на главата, ще се потопите във виртуална реалносх с IMAX качество. Получавате 36-градусова панорама при гледане на филми, при игри и други забавления през вашия смартфон.

UCVR VIEW 3D Virtual Reality Glasses ще ви потопи във виртуална реалносх с IMAX качество

UCVR VIEW 3D Virtual Reality Glasses ще ви потопи във виртуална реалносх с IMAX качество

Очилата UCVR VIEW 3D Virtual Reality Glasses са съвместими с Android смартфони с диагонал на екрана от 5 до 5,7 инча, т.е. с повечето съвременни устройства, които вече предлагат по-големи екрани. Шлемът е компактен и лек – има размери 9,00×10,50×17,50 см и тежи 198 грама, като може да се настройва удобно на главата.

UCVR VIEW 3D Virtual Reality Glasses се предлага в момента на промоционална цена от $38,95, която важи при въвеждане на код LHEUC (регулярната цена на шлема е $65,12).  Работи със смартфони под управление на Android 2.2.2 или по-нова версия, като ползва жироскопната функция.

Друга интересна и достъпна джаджа за домашно развлечение е EasyCast OTA Display Dongle. Това устройство с цена под 12 долара се явява най-лесният начин за гледане на онлайн видео, музика и снимки от смартфона, таблета или лаптопа на големия ТВ екран у дома. Повечето семейства днес разполагат с множество дигитални устройства и споделянето на съдържание става все по-желана възможност.

EasyCast OTA Display Dongle се явява най-лесният начин за споделяне на съдражание на големия екран от различните джаджи у дома

Миниатюрното устройство EasyCast OTA Display Dongle се явява най-лесният начин за споделяне на съдражание на големия екран от различните джаджи у дома

EasyCast OTA WiFi Display Dongle се поставя в HDMI порта на телевизора или проектора, приема безжично (през Wi-Fi) съдържание от останалите устройства и го показва на големия екран. Донгълът е съвместим с iOS и Android мобилни устройства, таблети, лаптопи и други източници на съдържание, които ползваме ежедневно.

Много полезна функция на донгъла е безжичното обновяване (OTA). Джаджата поддържа HD аудио и видео предаване чрез технологии като DLNA и Miracast, може да се ползва и като Wi-Fi „гореща” точка. EasyCast OTA WiFi Display Dongle се предлага на цена от само $11,89 с безплатна доставка от онлайн магазина Everbuying.net.

Стигаме и до компактната ТВ приставка Mini M8S TV Box, която разширява възможностите на телевизора, превръщайки го на практика в мултимедиен център за развлечение. Подобно на донгъла, малката черна кутийка се включва към HDMI порта на телевизора и добавя функции за интернет сърфиране и достъп до огромното онлайн съдържание на големия екран, вкл. филми, музика, видео, игри и какво ли още не.

Mini M8S TV Box превръща телевизора в мултимедиен център за пълноценно потребителско изживяване

Черната кутийка Mini M8S TV Box превръща телевизора в мултимедиен център за пълноценно потребителско изживяване

Mini M8S TV Box работи под управление на Android, поддържа видео с висока резолюция и безжичен достъп до локалната мрежа. Джаджата е оборудвана с ARM процесор и графика, 2GB оперативна памет и 8GB флаш базирана памет. Поддържа също безжични Bluetooth комуникации за свързване към нея на устройства като мишка, клавиатура, телефон и др.

ТВ приставката може да се управлява и дистанционно чрез инфрачервена връзка. Цената на Mini M8S TV Box в момента е $37,69. Устройството поддържа и възможност за синхронизиране на екрана на смартфона с този на телевизора за по-комфортно геймърско изживяване.

В арсенала от устройства за домашно кино все по-често се срещат и проекторите. Едно от предложенията на Еverbuying.net е достъпният модел YG-300 LCD Projector 400. С яркост 600 лумена, контраст 800:1 и нейтив резолюция 320×240 пиксела, този проектор не е върхът на сладоледа, но цената определено е зашеметяваща – той струва по-малко от 36 долара.

YG-300 LCD Projector ще ви осигури домашно кино на невероятно достъпна цена

YG-300 LCD Projector ще ви осигури домашно кино на невероятно достъпна цена

Производителят лансира своя продукт като мултимедиен плейър. YG-300 LCD Projector се отличава с компактни размери, висока производителност и дълъг живот на LED лампата – цели 3000 часа, което означава, че едва ли ще ви се наложи да я сменяте през жизнения цикъл на устройството. Показва изображение с диагонал от 24 до 60 инча на разстояние от 0,8 до 2 метра.

YG-300 LCD Projector разполага с интерфейси AV, CVBS, HDMI и USB за свързване към него на DVD плейър, лаптоп или десктоп, ТВ приставка, конзола за игри или друго устройство. Може също така да се управлява дистанционно. Цената е удивителна – $35,52 с безплатна доставка.

Завършваме нашия обзор от продукти за домашно кино със слушалките Xiaomi Mi Capsule In-ear Earphones – с модерен капсула дизайн и висококачествен звук, на достъпна цена. Скосеният им на 45% дизайн ги прави удобни за ухото и същевременно стабилни за носене.

Xiaomi Mi Capsule In-ear Earphones са желаният аксесоар, когато искате да се усамотите с качествено аудио изживяване

Xiaomi Mi Capsule In-ear Earphones са желаният аксесоар, когато искате да се усамотите с качествено аудио изживяване

Слушалките Xiaomi Mi Capsule In-ear Earphones имат меки силиконови вложки за ушите, така че могат да се ползват продължително време, без да предизвикат умора. Антивибрационната система подобрява качеството на звука. В допълнение, този привлекателен аксесоар има вградени микрофон и управление на Android устройства, а също така поддържа хендсфри. Цената – тя е само $17,53.

Коментари по темата: „Домашното кино – достъпно с няколко евтини джаджи”

добавете коментар...

  1. Бай Танас на кюшето

    Ми, да. Скоро въобще няма никъде нужда да се ходи. Както е тръгнал светът. Като теленца в боксовете ще си живеем. По една джаджа на главата за реално 3Д, по една джаджа на оная работа за възможно по-реален секс и по една джаджа не знам си къде за всеки случай. Пък и катетри продават по аптеките, за какво човек да си губи времето и да ходи до тоалетната и т.н.

  2. ха

    Те кината отдавна са погребани от качествените телевизори. Причината хората да ходят още на кино е само това, че хората са стадни животни. Обичат да правят масово неща, като себеподобните си. Затова се и ходи на футбол – там видимостта на играта е в пъти по-лоша от хванатото на камерите по телевизията…

  3. Ванко

    Много хубаво, шлемове за виртуална реалност ще погребат в голяма степен бизнеса на кината и реалните кино зали. :p

    Чудесна новина!
    Няма да има никакъв смисъл да се ходи вече на кино салон дори и да е imax 3d и т.н. 🙂

Коментар