Обновен ICQ криптипа „от край до край”

Комуникациите през ICQ вече са криптирани „от край до край”, увериха от разработчика

Комуникациите през ICQ вече са криптирани „от край до край”, увериха от разработчика

Нова версия на месинджъра ICQ предлага криптиране „от край до край” на комуникацията, съобщиха от разработчика на приложението.

Гласовите и видео обаждания се шифрират със силен алгоритъм, благодарение на новия VoIP енджин в месинждъра, вкл. във версиите за Android, iOS и Windows. Всички комуникации остават строго конфиденциални – те се криптират по подразбиране, без допълнителни настройки.

Криптирането се базира на отворен протокол ZRTP, който осигурява максимална защита на данните и обмен на сигурни ключове. Нито ICQ сървърите, нито доставчикът могат да декодират файловете.

Оновеният ICQ е достъпен за сваляне безплатно от онлайн магазините Google Play и App Store, както и от сайта на проекта – icq.com. Месинджърът е мултиплатформен и предлага пълния набор от възможности за подобни приложения, вкл. текстови, гласови и видео комуникации, SMS-и, конференции, обмен на файлове и др.

Даунлоуд: ICQ за iOS, ICQ за Android, ICQ за Windows

Коментари по темата: „Обновен ICQ криптипа „от край до край””

добавете коментар...

  1. Пив

    Какво от това след като има споразумение с Чичковците от подслушвателните държавни служби да имат достъп да чатове, писма, файлове на хората и то само с едно до две натискания на копче.

  2. ха

    Тук кой ти говори за сигурност? Тук въпросът става дума за съвременните модерни тенденции в програмирането при които уж всичко супер силно се криптира. Модерна технология и значи става за употреба – така разсъждават потребителите. Те преди да не са били на ясно колко несигурна им е комуникацията…

  3. Anonymous

    Сигурността на една система никога не е по-висока от най-слабото й звено. Разглеждано от тази гледна точка, използването на “силен алгоритъм” е само прах в очите на лаиците.

  4. ха

    Къде очаквах програмисти да ти разбират от ентропия? Важното е клиентите да разбират, че програмистите са се постарали поне мъничко…

  5. Anonymous

    “Гласовите и видео разговори се шифрират със силен алгоритъм” – и с ключ, лишен от каквато и да е ентропия 🙂

Коментар