Google ще премахне паролите от Android

В бъдеще приложенията за Android ще разпознават потребителите по техните биометрични характеристики

В бъдеще приложенията за Android ще разпознават потребителите по техните биометрични характеристики

Google планира да въведе система за защита без парола при авторизация в приложения за Android. Новата функционалност може да стане факт още до края на годината.

Вместо пароли за авторизация ще се използва комбинация от биометрични и други характеристики на всеки конкретен потребител, информира TechCrunch.com, позовавайки се на източници от изследователското подразделение на Google.

Новата система скоро ще стане достъпна за тестване от разработчиците на Android приложения. Тя стъпва на проекта Abacus, който цели да замени паролите и пин кодовете, тъй като те могат лесно да бъдат откраднати, с комбинация от уникални характеристики на всеки потребител.

Google твърди, че новата система за авторизация ще бъде по-надеждна от съществуващите в момента решения за разпознаване на пръстови отпечатъци. Компанията работи по нея с помощта на експерти от десетки учебни заведения и изследователски организации.

През юни ще започнат закрити тестове на системата в някои финансови компании. Ако всичко се развива по план, в края на годината Google ще достави новата технология на разработчиците на приложения за Android.

Коментари по темата: „Google ще премахне паролите от Android”

добавете коментар...

  1. Webguy

    Кръв, урина, слюнка и други секрети .. вероятно 😀

  2. Saevar

    ще има рязане на пръсти ….. 🙂

  3. :-)

    Що бъркате “автентикация” с “авторизация”? Уж сте ИТ издание…

  4. Smart

    Ужас.

Коментар