Искат близо $1000 за първия блокчейн смартфон

SirinLabs представи блокчейн смартфона Finney на събитие в Барселона

Първият блокчейн смартфон Finney, разработка на Sirin Labs, вече е достъпен за поръчки от сайта на компанията. Моделът струва 999 долара, а през януари 2019 г. ще се появи и в платформата Amazon Launchpad.

Швейцарско-израелската компания Sirin Labs показа устройството вчера в Барселона. Тя позиционира Finney като първия в света блокчейн смартфон, който е не само портфейл за дългосрочно съхранение и транзакции с криптовалута, но и инструмент за сигурно общуване.

Sirin Labs ще отвори два магазина за своя флагман – в Лондон през декември и в Токио през януари. Лондонският магазин ще функционира и като блокчейн академия за крипто-общността.

Блокчейн смартфонът идва в отговор на нуждата от все по-добре защитени устройства в цифров свят, където хакерите постоянно се опитват да крадат данни от потребителите. Последните се нуждаят от продукт, който им дава увереност, че данните са надеждно защитени.

Finney идва в отговор на нуждата от все по-добре защитени устройства в цифров свят с непрестанни хакерски атаки

За да решат проблемите със сигурността, много участници в крипто-индустрията се връщат в миналото и записват ръчно на хартия кода на своя секретен ключ. Този подход за дългосрочно съхранение гарантира защита от цифров пробив, но е съвършено непрактичен в съвременния живот. Уникалният Finney е единственият смартфон на пазара с вграден портфейл за съхранение на криптовалута, посочват от компанията.

Смартфонът работи под управление на Sirin OS – инфраструктурна платформа за сигурни мобилни транзакции, която обезпечава работата на блокчейн в мобилна среда. Системата е сертифицирана от Google модификация на Android. Производител на устройството е тайванският гигант Foxconn.

 

Коментари по темата: „Искат близо $1000 за първия блокчейн смартфон”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    sirin os e android.

Коментар