Потребителите на Windows 7 засегнати от странен проблем

Windows 7 вече причинява сериозни проблеми на потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft прекрати поддръжката на Windows 7 преди около месец, а потребителите на остарялата платформа вече се сблъскаха с две сериозни предизвикателства. Наложи се компанията да пуска извънредни кръпки на системата.

Първо, последната актуализация на Windows 7, излязла в деня на прекратяване на поддръжката – 14 януари, превърна тапета на десктопа в черен фон. Microsoft беше принудена да пусне непланирано обновление, за да се справи с неприятната ситуация.

Сега потребителите на Windows 7 масово се оплакват от нов проблем. В последните няколко дни се появиха десетки дискусии в социалните мрежи и форуми, включително Reddit, Twitter и официалната общност на Microsoft.

Проблемът е сериозен. Когато потребителят на Windows 7 се опита да рестартира или изключи компютъра, системата показва съобщение за грешка и по-точно, че „нямате разрешение да изключите този компютър” (You don’t have permission to shutdown this computer).

Microsoft все още не е разкрила причината за проблема. Потребителите обаче имат няколко теории. Най-вероятно това се дължи на неправилна работа на „User Account Control” (управлението на потребителските акаунти) в груповата политика. Този елемент е „счупен” с последната месечна актуализация на Windows 7.

Съвети за справяне с възникналия проблем са публикувани на сайта QuckHeal. Специалистите обаче не се ангажират с версия за причината, която предизвиква тази грешка.

Коментари по темата: „Потребителите на Windows 7 засегнати от странен проблем”

добавете коментар...

  1. Костадин

    Отдавна минах на 10 и съм доволен. Пише, че изисква 4 gb ram, но съм забелязал, че за да се държи максимално адекватно иска поне 8. Лични наблюдения. Това обаче, че няколко милиона не могат и не искат да свикват със 10ката, не дава право на Майкрософт да принуждават насила хората и да скапват нарочно стабилна ос като 7. Продадоха си операционната система и сега могат да я развалят. Xp защо не я пипат, а пипат 7? Защото почти никой вече не я използва май. Проблем със защита се решава лесно, но с калпава ос не. Криминално е да разваляш продукт за който някои са платили. Едно е да му спреш поддръжката, съвсем различно да започнеш да цапаш пейзажа.

  2. :o)

    Предполагам, че проблеми имат главно балъци, които си пускат редовно ъпдейтчетата към счупения Майкрософт… 🙂
    Първо правило – взимаш работеща версия и НИКОГА не я ъпдейтваш 🙂

  3. хаха

    Разчитайте на майкрософт. Да скапе нервите ви когато решат, че трябва да си купите нова ОС от тях при положение, че не искате да сменяте вече закупената от тях.

    Толкова се радвам, че от преди години разкарах тия от главата си и не ми се налага да се занимавам с тях и глупостите им ежедневно..

Коментар