Мобилната мрежа на Виваком е най-бърза според Speedtest

Мобилните клиенти на Виваком теглят съдържание с най-висока скорост, показва тест
(снимка: CC0 Public Domain)

Виваком е телекомът с най-бързата мобилна мрежа в България през четвъртото тримесечие на 2019 г., според потребителски тестове за даунлоуд с приложението Speedtest на Ookla, съобщиха от компанията.

В периода октомври-декември са направени близо 70 000 теста от почти 27 000 уникални устройства в мрежите на трите големи оператора у нас. Резултатите са базирани на анализ на Ookla, основан на данните от Speedtest Intelligence за средна скорост на изтегляне в мобилната мрежа.

Виваком беше с най-добри резултати по същите показатели и през предходното – трето тримесечие на 2019 г., припомниха от телекома в прессъобщение до медиите, разпространено днес.

От компанията не разкриват конкретни данни за скоростта на даунлоуд. На сайта на Speedtest все още не се намират резултатите на отделните телекоми в България, но са публикувани данни за страната като цяло, според които скоростта на даунлоуд е 63,98 Mbps.

Междувременно, Виваком обяви безплатен допълнителен пакет от 5 000 МВ на максимална скорост за предстоящия празничен уикенд за клиенти на компанията. Пакетът може да се активира през приложението MyVivacom, като мегабайтите ще са валидни до неделя включително.

Коментари по темата: „Мобилната мрежа на Виваком е най-бърза според Speedtest”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Така е. Когато тръгнем да обикаляме из страната почти винаги на Теленор – моят телефон, нямам обхват. Околоните на А1 имат в повечето случаи по-добър обхват а на някои места остават единствено с обхват тези, които са с Виваком. Това сме го проверили многократно и е вярно. Но пък съм забелязал обратното със скоростите. Теленор в градовете са редом с Мтел, много често и по-добре от Мтел. Виваком са най-отзад. Не знам как ги изкарват тези резултати попринцип.

  2. Иван

    Ала-бала е ТелеМора. 3 километра в страни от града и си без покритие. Те само “оправят” мрежата. Общо взето градски оператор. 15 човека ходихме в гората и само аз (А1) имах обхват и мобилни данни.

  3. Stanislav

    Минах от А1 на Теленор и се преродих, на Виваком не съм бил от 6 години

  4. Georgi

    Виваком си плащат на Ookla, за да им манипулират тестовете и да показват най-високи резултати.

  5. Anonymous

    Теленор са ! Виваком пълен ужас !

  6. Пешо

    Не е с най-лошо покритие. С най-добро покритие е. За да го кажеш, явно не си ползвал примерно Теленор.

  7. малиии

    И с най-лошо покритие.

Коментар