LG TONE Free – слушалки-тапи с уникална UV функция

Елегантни, леки и със страхотни функции – LG TONE Free са слушалки за ценители
(снимки: Мартин Банков / TechNews.bg)

Безжичните слушалки се превърнаха в задължителен акесоар за модерния човек, който не се разделя със смартфона си, общува много и е страстен меломан. За да бъде изживяването пълноценно със слушалки постоянно на ушите, те трябва да са ергономични, с високо качество на звука и удобни за управление. Такива са слушалките LG TONE Free.

Комплектът, който получихме от LG, включва две безжични слушалки тип “тапи”, кутия за зареждане с интегрирана батерия и тегло само 39 грама, кабел USB-A към USB-C, два чифта силиконови накрайници за слушалките с различен размер и документация. Самите слушалки са изключително леки – тежат по 5,2 грама всяка.



В долната част на кутията, където всяка от слушалките лежи в своето оформено гнездо, е наличен и източник на UV светлина, която унищожава бактерии. LG нарича тази полезна и отличителна функция UVnano. При зареждане, UV излъчвателят се активира и за около пет минути дезинфекцира високоговорителите на слушалките.


LG TONE Free се отличават още с три микрофона – вътрешен, външен и гласов, който се намира в долната част на дръжката. Тези три микрофона помагат за намаляване на шума и ехото като част от системата за активно шумопотискане (ANC).

Горният микрофон открива външен шум, вътрешният микрофон премахва нежелания шум, когато функцията ANC е включена, а долният микрофон улавя и усилва гласа при телефонни разговори. Впечатляващо е как LG е вградила ANC функция в слушалки с толкова компактен размер и запазвайки дълъг живот на батерията.


С едно зареждане LG TONE Free са способни да възпроизвеждат музика до 10 часа при изключена ANC функция и до 6 часа с активирано шумопотискане. В допълнение, кутията за зареждане осигурява още 14 часа при изключена ANC функция и 9 часа при включена. Пет минути зареждане осигуряват до 1 час работа на слушалките.


Контролите за управление се активират от чувствителна на допир повърхност, разположена на външната част на дръжката (рамото на слушалката) чрез леко докосване – един, два или три пъти – и задържане. Опциите включват възпроизвеждане/пауза, гласова команда, увеличаване или намаляване на силата на звука, предишна/следваща песен и изключване, приемане на повикване, прекратяване на разговор.

Можете също да персонализирате няколко от функциите чрез придружаващото смартфон приложение за Android и iOS устройства. От същото приложение можете да преглеждате състоянието на батерията на всяка слушалка и на кутията за зареждане, да управлявате настройките на еквалайзера, да превключвате околен звук/ANC и др. Като цяло приложението значително подобрява изживяването с LG TONE Free.

Слушалката автоматично разпознава ушите, така че музиката ще спре, когато я извадите. Връзката с телефона през Bluetooth също става автоматично, след като поставите слушалките в ушите си. Можете също да използвате само една слушалка за значително удължаване на живота на батерията или да оставите едното си ухо отворено.

LG си партнира с Meridian, за да осигури персонализиран еквалайзер и пространствен звук. Музиката звучи много добре, без изкривявания. Същото високо качество на звука е характерно и за телефонните разговори.

LG TONE Free – ключови характеристики:

  • система за активно шумопотискане (ANC);
  • технология UVnano за унищожаване на бактерии;
  • три микрофона за кристално чисти разговори;
  • качествен Meridian звук;
  • дълъг живот на батерията.

Уникалните безжични слушалки на LG са достъпни в момента на промоционална цена от 299,99 лв. с включен ДДС в магазините на търговската верига Технополис.

Коментар