Microsoft показа Windows компютър колкото флашка

Донгълът с размери на флашка превръща телевизор и монитори с HDMI в пълноценни компютри

Донгълът с размери на флашка превръща телевизори и монитори с HDMI в пълноценни компютри

Миниатюрно устройство с размерите на флашка превръща телевизора или друг екран в пълноценен компютър под Windows 8.1. „Донгълът” бе показан от Microsoft на конференция в Южна Корея по-рано тази седмица.

Устройството е дълго около 11 см, тежи 46 грама и се включва към дисплея през интерфейс HDMI. На външен вид прилича на Intel Compute Stick, който бе показан на изложението CES 2015 в Лас Вегас през януари тази година.

Миниатюрният компютър разчита на процесор Intel (какъв точно засега не е известно), допълнен от оперативна памет 1GB или 2GB и вградена флаш памет 16GB или 32GB. Предвидени са портове microUSB за захранване и пълноразмерен USB за свързване на периферни устройства от рода на клавиатура, мишка, външен диск и др.

Донгълът ще се произвежда от компанията Daewoo Lucoms и се очаква на пазара през май т.г. Потребителите ще могат да обновят операционната система до Windows 10, когато версията излезе на пазара. Цената засега не е известна.

Коментари по темата: „Microsoft показа Windows компютър колкото флашка”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    А няма ли да пуснат донгъл без ОС? Аз искам само донгъл. Донгълите са много удобни – пъхаш го в джоба и готово. Бъдещето е и в донгълите.

  2. Anonymous

    Много добре го каза Иване всепак бъдещето е във Linux.

  3. Фиго

    Повечето хора изобщо не разбират,като коне с капаци са.Това чудо си го бива.

  4. Anonymous

    Абе нищо му няма на донгълът му с донгъл, и с Win бива.

  5. Иван

    Пуснете също новина за компютри с размери на usb за Linux – повечето хора не искат Windows 8.

Коментар