САЩ са недоволни от отношението на ЕС към Apple

САЩ не одобряват натиска, който ЕС оказва на Apple да си плати данъците според действащото в общността законодателство

САЩ не одобряват натиска, който ЕС оказва на Apple да си плати данъците според действащото в общността законодателство

Финансовото министерство на САЩ е разочаровано от решението на Европейската комисия да поиска от Apple да върне 13 млрд. евро данъци на Ирландия, съобщи MarketWatch, позовавайки се на източници от ведомството.

ЕК е действала едностранно и решението й може да навреди на чуждестранните инвестиции, бизнес климата в Европа и духа на икономическото сътрудничество между САЩ и Европейския съюз, смятат от американското министерство на финансите.

По-рано тази седмица Европейската комисия излезе с изявление, че Ирландия е предоставила на Apple незаконни данъчни привилегии, в резултат на което е пропуснала да получи 13 млрд. евро.

Регулаторът подчертава, че по този начин Apple се е сдобила със съществено конкурентно предимство. Разследването, продължило три години, стига до извода, че структурата на Apple в Ирландия не съответства на икономическите реалности.

Apple, от своя страна, счита, че решението на Европейската комисия ще окаже негативно влияние на инвестиционния климат и пазара на труда в Европа.

Коментари по темата: „САЩ са недоволни от отношението на ЕС към Apple”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Кой руснаците ли не казват на всички по целия свят, как да си живеят живота? Нещо бъркаш много. Нямат пари в момента за това не казват. При нас българите те са убили 25 хиляди достойни българи само за да ни накарат да вървим по техният път. При поляците на 40 хил. и пр. И ако мислите че е отминало само си припомнете Афганистан, Чечня, Нагорни Карабах и съвсем наскоро Украйна.

  2. Saevar

    а Фъфоту е луд, кво очакваш от човек който майка му го издържа…. гледка си филми у дома ръси глупости в нета и те така

  3. Фофърляк

    Айде пак се връщаме към Студената война. За разлика от американците, руснаците на казват на всички по целия свят, как да си живеят живота!

  4. Фофу

    Хайде сбраха се червените бабки и почнаха да си плюят в устите.

    “Да, вичко е точно по американски … Да, много е вредно да се дава, трябва само да взимат.”

    Ами как е в рашата Ив. Там само дават без да вземат, нали. И текат реки от мед, масло и водка. От време на време и по някой одеклон в комплект с игла и запалка за припомняне на старите години когато бяха забранили алкохола и се пиеше оделкон.

    Там тия Дерипаска, Абрамович, Усманов, Прохоров и пр. няколко десетки Путинови любимци дават та дават. Ходят по улиците и къде видят бедняк, по милион. И е радост и щастие и песни и танци.

    За сведение понеже хвърчат и едни проценти, там парите са съсредоточени в по-малко от стотна от процента спрямо другото население.

  5. Ив

    Да, вичко е точно по американски

    Да, много е вредно да се дава, трябва само да взимат.

    Плащането на данъци е много вредно за американския бизнес извън америка.
    А краденето е полезно и воденето на войни е също много полезно.

    Не могат да бъдат нахранени не гладните и бедните, а богатите, които се нуждаят от много.

    1% от населението на Земята притежава много повече от всички останали взети заедно в света. Точно този 1% са много гладни и жални да имат още повече и да бъдат над всички закони.

    Всеки който ползва продукт на Apple да се замисли трябва ли му, наистина ли е жизнено важно нещо без което не може да се живее и да погледне към близката кофа за боклук.

  6. Saevar

    ама моим ли да ви га набийем бре.. мноо нагли тея от щатите сякаш те нямат корп данък.. много разочаровани, от години ми се ходи там на почивка ама не ходя поради факта че неискам да харча парите си там.

Коментар