Тръмп похвали Илон Мъск за лидерството на САЩ в космоса

Благодарение на Илон Мъск, САЩ са лидери в космоса, заяви Доналд Тръмп
(снимка: Polaris Program / X)

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че Русия и Китай са изпреварили САЩ в космоса, но благодарение на работата на американския предприемач Илон Мъск ситуацията се е променила.

“Китай и Русия ни изпревариха в космоса, но сега сме лидери в тази област. Илон Мъск свърши фантастична работа, той ми е приятел. Той върши невероятна работа”, каза Доналд Тръмп в социалната мрежа X.

В момента Тръмп участва в надпреварата за президент на САЩ. Изборите са насрочени за ноември. Според прогнозата, идването му на власт може да даде значителен тласък на пазара на криптовалута.

По-рано Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент, ще назначи Илон Мъск за ръководител на правителствената комисия по ефективност. Освен това Тръмп за първи път каза, че Мъск се е съгласил да оглави органа.

Мъск, от своя страна, добави, че създаването на Министерството на правителствената ефективност (DOGE) е „единственият път към разширяване на живота извън Земята”.

Междувременно, днес Илон Мъск припомни първото неуспешно изстрелване на ракетата Falcon 1, като изтъкна и безопасното кацане на Земята на екипажа на Polaris Dawn с кораба SpaceX Dragon след извършване на космическа разходка.

Коментар